Sivut

maanantai 19. lokakuuta 2020

Forwardman, Alestorm

  

Forwardman: Blue-eyed boy beat the drum (2020)

Forwardmanin debyyttisingle Twenty-six ilmestyi vuonna 2014, ja sitä on seurannut kaksi albumia. Tuorein single Blue-eyed boy beat the drum ilmestyi elokuussa 2020.

Forwardmanilla on tunnistettava tyyli, jossa pääosassa on tekstissä kerrottu tarina ja biisien omaleimainen tunnelma, josta minulle tulee aina mieleen keikka jollain brittiläisellä klubilla. BBBtD tarjoaa tuttua vahvatekstistä Forwardmania, mutta näyttää samalla artistista uuden puolen. Soundi on hiotumpaa uran alun tyyliin verrattuna, ja nyt mukana on jazzahtavia ja vähän folkmaisia vivahteita elektronista puolta unohtamatta. Single on kivasti etenevä biisi, jossa laulajan ääni nousee paremmin esille, kun soitantaa on viety hieman taaemmas. Kokonaisuus kuulostaa linjakkaammalta ja osoittaa hienosti sen, miten paljon artisti on biisinteossa kehittynyt vuosien aikana.

 

Alestorm: Drink (2008)

Spotifyn suosituksista nappasin tällä kertaa koekuunteluun Alestormin Drink-kappaleen. Skotlannista lähtöisin oleva bändi perustettiin vuonna 2004 Battleheart-nimisenä projektina ja vuonna 2007  levytysdiilin myötä nimi vaihtui Alestromiksi. Yhtye on julkaissut kuusi studioalbumia, joista tuorein Curse of the Crystal Coconut ilmestyi toukokuussa 2020.

Laulutyylin perusteella ajattelin ensin, että kyseessä on suomalainen huumoriheviyhtye, joten yllätyin, että kyseessä olikin merirosvoheviä soittava skotlantilainen kokoonpano. Biisi on hauska ja menevä, jossa kertosäe pakottaa laulamaan mukana. Kaikki osaset ovat tavallaan kohdallaan, kun ollaan juominkien äärellä, mutta suurempia säväreitä biisistä ei muutaman kuuntelukerran jälkeen irtoa. Drink jää helposti vastaavien biisien jalkoihin, vaikka kertosäkessä nostetta onkin. Mielenkiinto heräsi sen verran, että ennen lopullista tuomiota kuuntelen muutaman lisäbiisin ja toivon, että tämä vain ei ole bändin parhaimmistoa.

p.S. Musavideo on mahtava.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielikuvituksen melodiat lopettaa

Mielikuvituksen melodiat lopettaa. Aloitin levyarvioiden tekemisen vuoden 2005 tienoilla, vaikka tämä blogi onkin paljon nuorempi eli melkei...