Sivut

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Modernistit feat. Mira Luoti: Olisit niin kiltti (2015)

On vähän hassua kuunnella Miraa biisillä, joka ei ole PMMP:n. Kyseessä on Modernistien biisi Olisit niin kiltti, jossa Mira on feattaamassa. Nimen ensivaikutelma luo hempeän ja anelevan biisin, mutta kyseessä onkin rouhea biisi, jossa -oi, niin nätisti- kehotetaan, että olepa kiltti ja painu helvettiin mun elämästä. Diggaan tällaisesta asetelmasta, kun esitetään pyyntö, muka ystävällisesti, vaikka toivotaan toisen painuvan kauemmaksi siitä kuuluisasta pippurin kasvupaikasta.

Biisissä on mielestäni sellaista fiilistä, että rämistellään kitaraa autotallissa ja esiinnytään Helsingin (Kallion) alternative-klubeilla. En osaa kuvitella biisiä radioiden aalloille, koska tässä on enemmänkin sellaista soittamisen ilon fiilistä eikä niinkään tarvetta saada luotua maailmanlaajuista höttöistä läpimurtohittiä. Kertosäe rullailee kivasti ja sen mukana on helppo hyräillä, ja palautuupa se uudestaan mieleen biisin päätyttyäkin. Biisi toimii omalla demomaisen raa'alla toteutuksellaan ja voisin hyvin kuvitella, että jossain Alppipuiston kesäfestareilla tämä voisi kerätä kiinnostunutta porukkaa lavan läheisyyteen kuuntelemaan, että mikäs meininki täällä on.

"Beibi, mitäpä jos kuitenkin, olisit niin kiltti, painu helvettiin, pilaamasta siitä maisemaa mun tulevaisuuteen..."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielikuvituksen melodiat lopettaa

Mielikuvituksen melodiat lopettaa. Aloitin levyarvioiden tekemisen vuoden 2005 tienoilla, vaikka tämä blogi onkin paljon nuorempi eli melkei...