tiistai 4. heinäkuuta 2017

TOP 15 Nylon Beatin parhaat biisit, #6: Veit multa frendin (1997)

Nylon Beatin kuudenneksi paras biisi on Satasen laina -albumilta löytyvä Veit multa frendin. Biisi on levytetty myös englanniksi nimellä Don't dissapoint me.

Veit multa frendin iskostui suosikkilistalleni jo vuonna 1997, kun Satasen laina -kasettia pyörittelin soittimessani. Biisissä viehättää eniten Jonnan ja Erin vuorottelevat laulut ja iskevä meininki. Kun aikoinaan näiden biisien jokaista hengähdystäkin kuuntelin, jotta saisin paperille eroteltua Jonnan ja Erinin osuudet (lauloimme siis kaverini kanssa näitä biisejä), niin Veit multa frendin oli yksi niistä biiseistä, joka tuotti eniten tuskaa. Tytöt laulavat todella samankaltaisesti, ja varsinkin nuo taustalla kuuluvat erinäköiset äännähdykset vaativat kunnolla aikaa, jotta erottaminen onnistui, ja muutamalla ensimmäisellä kerralla ei edes mennyt täysin kohilleen. Välillä tyttöjen stemmatkin menevät niin hyvin yhtenäiseksi, että tuntuu joidenkin biisien kohdalla, että joka toisen sanan laulaa Jonna ja toisen Erin. Extreme-albumin Sanoja-biisi on mielestäni yksi hyvä esimerkki tällaisesta biisistä.

Ihastuin aikoinaan Veit multa frendin -kappaleessa myös siihen, että siinä esiintyy englannin lainasanoja ja se oli coolia ja uutta, sillä en muista sellaista huomanneeni muissa kotimaisissa biiseissä, joita silloin aktiivisemmin kuuntelin. Ehkä paras kohta kuitenkin koko biisissä on Jonnan matalalla äänellä ja melkein kuin hampaita nirskuttaen todettu "pirun kylmää".  Jonna on erityisesti tuohon kohtaan saanut mielestäni juuri oikean tunnelatauksen, joka kertoo, miten inhottavalta hänelle tehty temppu laulun kertojasta tuntuu. Muutenkin tulkinnassa molemmat tytöt osuvat suoraan tekstin ytimeen, mikä on hienoa, kun ottaa huomioon, että kyseessä on vasta toinen albumi.

Veit multa frendin on turhaan jäänyt muiden biisien varjoon, sillä tarttuvuutensa, sanoitusten tarinan ja melodiansa puolesta se olisi sopinut hyvin Viimeisen, Teflon loven ja Psykedeliaan joukkoon.

"Ikävää, mun elämä on upside down
Nyt alointan kai uuden kundifrendin haun
Veit multa frendin"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.