tiistai 18. heinäkuuta 2017

TOP 15 Nylon Beatin parhaat biisit, #5: Seksi vie ja taksi tuo (1999)

Nylon Beatin viidenneksi parhaaksi biisiksi valitsin hittisinkku Seksi vie ja taksi tuon, joka on lohkaisu vuonna 1999 julkaistulta Valehtelija-albumilta.

Kun uran alussa rakastuttiin nallekarkkiin, niin nyt ollaan aikuistuttu ja lasissa kuplii siideri ja suhaillaan taksilla bileistä toiseen. Seksi vie ja taksi tuo onkin ehdottomasti 90-luvun kotimaisen musiikin suurimpia kesäisiä bilebiisejä, sillä siiderin lisäksi tunnelmaa luovat poikien tiirailu ja Suomen kesässä liiankin toistuvasti nähdyt vesisateet. Tähän biisiin on oikeastaan saatu aseteltua kaikki, mitä hyvää mieltä nostattavaan ja letkeällä tempolla svengaavaan biisiin tarvitseekin. Ei mitään monimutkaista pyörittelyä vaan selkeää ja kivaa poppia, jota ei tietenkään voi jättää ysärisoittolistoilta (tai karaokeilloista) pois.

Biisi on tehty myös englanniksi nimellä Sex while a taxi ride, joka on hyvä vaihtoehto silloin, kun alkuperäisversio kyllästyttää. Enkkuversio on astetta hikisempi ja enemmän K-18-kamaa, joten vaikka sanoma onkin sama, niin silti on saatu luotua pientä muutosta ja piristettä biisiin. Kyllä olisin uskonut, että Naikkareilla olisi voinut olla hyvinkin saumaa ulkomailla, jos heitä sinne tosissaan olisi alettu ajamaan.

En oikeastaan välitä musiikkivideoiden kohdalla siitä sopiiko videon tarina itse biisiin ja mielestäni onkin hauska nähdä jotain muuta kuin kirjaimellista tulkintaa ja erityisesti tykkään musiikkivideoista, joissa on hyvä juoni tai tehdään muutakin kuin seistään mikin edessä. Livevideot ovat toki sitten asia erikseen. Esimerkiksi Viimeisen video on loistavan kekseliäs, samoin Anna mulle kuuluu suosikkeihin. SVJTT-biisin ei videona ole huono, mutta mielestäni tämän biisin visuaaliseksi ilmaisuksi se on tylsä ja idea tuntuu jääneen vähän levälleen sen sijaan, että ajatus olisi mietitty loppuun asti. Onhan videossa toki käsikirjoitus ja jopa aika perverssi sellainen, mutta en ole koskaan lämmennyt toteutukselle vaan olen aina ajatellut tämän olevan yhtyeen musiikkivideoista sitä heikompaa osastoa. Jopa Teflon love kaikessa köykäisyydessään on sympaattinen ja hauska oman aikansa tuote neonväreineen ja kouluympäristöineen. Onneksi biisiin eivät omaan makuun huonot ratkaisut vaikuta, eli Seksi vie onkin pysynyt suosikkilistallani aina videosta ja suuresta radiosoitosta huolimatta.

"Seksi vie ja taksi tuo
sun seurastasi humaltuu
Rakkauttani lisää juo
Ja sitä ei saa maistaa kukaan muu"
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.