sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Tuomas Holopainen: A lifetime of adventure (2014)

Tuomas Holopaisen tulevalta sooloalbumilta on julkaistu ensimmäinen single ja video, Johanna Kurkelan laulamana. Olen odottanut kovasti, miltä Tuomaksen soolojutut kuulostavat ja etenkin siinä vaiheessa meinasi kärsivällisyys loppua, kun kerrottiin, että hän on saanut inspiraationsa Don Rosan Roope Ankan Elämä ja teot-teoksesta. Don Rosa on lempparini ankkapiirtäjistä ja tuo kyseinen sarjakuvakokoelma on yksi parhaimpia. Luenkin sen vähintään kerran vuodessa. Joten asetelma Don Rosa & Tuomas Holopainen vaikutti erittäin lupaavalta.

Itse en välitä Johanna Kurkelasta, koska hänen ylipehmeä laulutyylinsä ei oikein ole koskaan herättänyt suurempia fiiliksiä. Onhan hänellä muutama biisi, jonka jaksaa kuunnella, muttei kyllä useampaa kertaa peräkkäin. Joten siinä vaiheessa sitten, kun laulaja julkaistiin, niin tulin romahduksella alas maan pinnalle ja aloin jo pelätä, että Kurkela pilaisi biisin. No, kaikella pitää antaa mahdollisuus. Ja pelkäsin turhaan. Tähän Kurkela sopii onneksi hienosti ja tuntuu, että henkäilykin on hallinnassa. Eli varsin nautittavan kuuloista laulantaa.

Vaikka biisissä melodia kulkee aika lailla samoja ratoja, ei se haittaa vaan sopii tunnelmaan ja kokonaisuuteen kuin nokka päähän. Ensimmäisten kuuntelukertojen aikana mietin vain, miten täydellisesti tämä biisi kuulostaa olevan osa Elämä ja teot-teosta. Biisin rytmi, raikkaus, taustalla soiva viulu ja alun kulkuset sekä alun ja lopun yhtenäisyys ovat täydellinen musikaalinen visio siitä, miltä kirja voisi kuulostaa. Jos en tietäisi, mikä A lifetime of adventuren inspiraation pohjana on ollut, en välttämättä osaisi sitä siihen yhdistää, sillä vaihtoehtoja olisi liikaa. Silti vaikka tiedänkin, ei se välttämättä olisi taannut sitä, että kokisin tämän sopivaksi vaan aivan hyvin olisi voitu mennä täysillä metsään, sillä Elämä ja teot on kuitenkin itselleni niin merkittävä kokonaisuus. Mutta biisiä kuunnellessani näin kirjan sivujen ja piirrosten pyörivän mielessäni, näin revontulet, lumihanget, tähtitaivaan, heiluvan hakun Roopen kädessä, Kultu Kimalluksen salaperäiset askeleet ja korujen helinän...

Nyt en malta odottaa albumia, joka julkaistaan (vasta) 11.huhtikuuta.
Tässäpä vielä biisilista, jota nyt katselee aivan eritavalla, koska on kuullut ensimmäisen maistiaisen:

1. Glasgow 1877
2. Into The West

3. Duel & Cloudscapes
4. Dreamtime
5. Cold Heart Of The Klondike
6. The Last Sled
7. Goodbye, Papa
8. To Be Rich
9. A Lifetime Of Adventure
10. Go Slowly Now, Sands Of Time


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.