torstai 16. tammikuuta 2014

Päivä 4: Tätä olen syönyt tänään

Tänään olen kyllä syönyt jotain sellaista, mitä en varmasti tule koskaan (toivottavasti) syömään uudestaan. Tiedätte varmasti Yllytyshullut -tv-ohjelman? Minun ei tosiaankaan olisi pitänyt edes harkita osallistumista. Mutta kun raha on kyseessä, niin ihminen tekee mitä vain. Tosin tyttäreni valintoja en suostu hyväksymään. Niihin verrattuna asioiden syöminen rahan edestä on hyväksyttävää. Tyttäreni vielä sanoi minulle, etten varmasti tule pärjäämään ohjelmassa, jossa kaikki muut ovat nuoria, atleettisia ja rohkeita. Tuttuun tapaan ex-mieheni säesti tytärtäni. On niin mukavaa, kun on perheen tuki taustalla.

Anteeksi kovasti, että eksyin aiheesta. Sapettaa vain nuo kaksi välillä.
Tänään oli vuorossa toinen haaste ja se oli syöminen. Kulhossa oli kaikkea sellaista, mitä en edes uskonut, että suuhun voisi laittaa. Pässin kiveksiä, hirven kieltä, kastematoja ja toukkia sekä kastikkeena jotakin, jonka nimeä en muista, mutta joka näytti erehdyttävästi bakteerin aiheuttamalta räältä. Kulhot tuotiin jokaisen eteen ja eniten tuota moskaa syönyt, voitti.
Emme saaneet edes ruokailuvälineitä vaan ällötykset piti pistää poskeen käsin. Kuten arvata saattoi, nuoret, joilla ei ole kotona opetettu käytöstapoja, alkoivat lappaa sitä mössöä kaksin käsin.
Minäkin yritin pysyä kilpailuhengessä mukana, mutta juontajan kannustuksista huolimatta luovutin suosiolla ensimmäisen kourallisen jälkeen.
Tähän päivään asti ajattelin, että ohjelmassa huijataan katsojia eivätkä syötävät ällötykset ole, mitä niiden sanotaan olevan. Siksi lähdin leikkiin mukaan. Kaikki oli kuitenkin kuten katsojille oli sanottu, minun pettymyksekseni. En tietenkään odottanut, että siellä tarjoiltaisiin kaviaaria, mutta ajattelin syötävien asioiden olevan ruokaa, edes jollakin mittarilla mitattuna.
En siis suosittele kenellekään järkevälle ihmiselle osallistumista tuohon ohjelmaan. Sain vatsanväänteitä koko loppupäiväksi ja tipuin vielä pelistä ulos.
Kuten tyttäreni oli ivallisesti ennustanut käyvän.
Tiedän kyllä, kuka ei pääse testamenttiini. Luulisi äänen muuttuvan kellossa, kun tämän hänelle kerron. Katsotaanpa, vastaisiko hän puhelimeen....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.