sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Vesala: Nyt on lähtö (2018)

Artisti: Vesala
Biisi: Nyt on lähtö
Julkaisuajankohta: 2/2018
Albumilta: -
Levy-yhtiö: Warner Music Finland, Etenee Records

Nyt on lähtö on toistaiseksi ainut Vesalan uusi biisi vuonna 2018. Edellinen sinkku Muitaki ihmisii julkaistiin viime vuoden puolella eikä vielä tiedetä, koska seuraava pitkäsoitto näkee päivänävalon. Odottavan aika on aina pitkä, varsinkin, kun en tiedä, kauanko pitää odottaa.

Nyt on lähtö -biisiä kuultiin keikoilla ennen varsinaista julkaisua ja jo silloin vaikutti vahvasti siltä, että se puri ihmisiin kertaheitolla, joten parasta juttu oli kyllä se, että tästä saatiin seuraava sinkkubiisi. Olisihan sitä odottanut sinne albumin julkaisuunkin asti, mutta nyt kun tätä saa luukuttaa rauhassa, niin elämä on taas vähän parempaa.

Vesalan debyyttialbumi sen jo todisti, että myös soolomateriaali on taidokasta ja uudenlaista poppia, joten hän on tällä hetkellä yksi niistä harvoista tämän päivän artisteista, joiden musiikkiin on luottoa jo ennen julkaisua. Koska olin paikalla, kun Nyt on lähtö -biisistä soitettiin vasta demoversio ja olin jo silloin lumoutunut, niin muutoksia biisiin suhtautumiseen ei tullut studioversion julkaisun myötä. Tämä on tummasävytteinen ja riipaisevan repivä biisi, joka koukuttaa kuuntelemaan uudestaan ja uudestaan. Useammankaan kuuntelukerran jälkeen ei ole vielä varma, onko biisistä saanut irti jo kaiken sen, mitä se tarjoaa. Jotain on voinut jäädä huomaamatta, jokin sävy tulkinnassa. Jokin uusi lähestysmitapa Paulan loistavan moninaiseen tekstiin. Biisissä on toistuvien lähtöjen tunnelmaa ja siitä on helppo löytää samaistuttavia kohtia. Epävarmat olot eivät ole lannistaneet vielä ihan kokonaan vaan mennään taas, kun mentävä on. Ei saa luovuttaa, täytyy olla vahva, vaikka se ei aina olisi helppoa tai ei ehkä edes huvittaisi. Biisissä on jopa sarkastista vivahdetta. Kappaleessa ei ole yhtä parempaa kohtaa vaan kokonaisuus on tasaisen vahva: kertosäe sulautuu sopivasti muuhun biisiin ja hoitaa silti samalla oman osuutensa iskemällä suoraan kuulijan tajuntaan.

"Joskus vaan päätin, et pystyyn jään
Pitääks mun tehdä se yksinään
Siinä on vuori
Nyt kiivetään
Taas on lähtö"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.