maanantai 10. syyskuuta 2018

Northward: While Love Died (2018)

Artisti: Northward
Biisi: While Love Died
Julkaisuajankohta: 8/2018
Albumilta: Northward (julkaistaan 19.10.2018)
Levy-yhtiö: Nuclear Blast


Floor Jansenin Nightwishin ulkopuolinen projekti, hard rockia soittava Northward-bändi julkaisi hiljattain While Love Died -esikoissinkkunsa. Northwardissa on Floorin aisaparina norjalainen Jørn Viggo Lofstad (Pagan's Mind), jonka Floor tapasi jo vuosia sitten, mutta sopivaa julkaisuhetkeä heidän yhdessä luomalleen materiaalille ei löytynyt. Ei ennen kuin nyt. Kaksikon lisäksi projektissa on mukana bassossa Morty Black (TNT), rummuissa Jango Nilsen ja Stian Kristoffersen (Pagan's Mind).

While Love Died ei turhia käytä aikaa alkulämmittelyyn vaan puskee kerralla täydet höyryt päälle. Rouheaa, rehellistä rockia, johon minä koukutuin jo ensimmäisen teaserin perusteella. Parasta biisissä on Floorin monipuolinen äänenkäyttö, joka ei jätä epäilykselle sijaa, etteikö tämä laulaja pystyisi laulamaan mitä tahansa ja herättämään tekstin kuin tekstin henkiin.

Ensisinkkuvalita osui kohdilleen, koska se ottaa sopivasti pesäeroa Nightwishin tyyliin olemalla "selkeälinjaisempi", mutta silti omaperäinen. Floor on lisäksi tehnyt onnistuneet sanoituksetkin, joissa on sopivasti koukkuja, muttei latteuksia, ja biisi antaa kuulijalle mahdollisuuden kuulla Floorin ääntä uudessa ympäristössä. Vauhdikas, rempseä ja  korvamatomainen rock-kappale, joka takaa sen, että tuleva albumi on pakko ostaa.




"Black or white, while love died 
No in between or grey for you 
Black or white, all tears dried 
What face will you put up this time?"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.