maanantai 31. heinäkuuta 2017

TOP 15 Nylon Beatin parhaat biisit, #2: Kuumalle hiekalle (1997)

Nylon Beatin parhaimpien biisien listauksen toiselle sijalle valitsin kesäisen Kuumalle hiekalle -kappaleen, joka on julkaistu sinkkuna peräti kahdesti. Ensin vuonna 1997 ja  vuonna 2004 uudelleen miksattuna. Tekipä Velikultakin biisistä uuden version tänä vuonna.


Satasen laina -albumilla on monta suosikkibiisiäni, mutta Kuumalle hiekalle on Jos-biisin lisäksi ainut, johon en ole koskaan kyllästynyt. Vaikka en nykyisin aktiivisesti yhtyeen musiikkia kuuntelekaan, niin Kuumalle hiekalle on silti sellainen biisi, joka kuuluu kesän soittolistalle rantajuomien, mankan ja bikinien takia. On kesäbiisejä ja on KESÄbiisejä, ja jos tätä kuunnellessa ei tee mieli jäätelöä tai alkaa levittää aurinkorasvaa iholle, niin ihme on.

Biisissä on sopivasti rannoille ja hikisiin päiviin sopivaa flirttiä ja nuoruuden intoa. Kuumalle hiekalle nostattaa hymyn huulille, vie fiiliksen lainehtelevalle vedenpinnalle ja polttavalle hiekalle, ja sen haluaa laittaa pyörimään uudestaan kerta toisensa jälkeen. Hauskana lisän kappaleeseen tuo säkeiden taustalla Jonnan äännähdykset ja naurahdukset, jotka korostavat huolettomuutta ja siirtävät sadepilvet pois auringon edestä. Tunnelmassa on oikeastaan jotain samankaltaista lämpöä ja hetkestä nauttimista kuten Vesalan Älä droppaa mun tunnelmaassa, joka on puolestaan 2000-luvun parhaimpia hyvänmielen kesäbiisejä. Suomessa on välillä niin synkät kelit, että kyllä näitä kevyempiä, mukavasti eteenpäin rullaavia ja sanomaltaan vähän vähemmän syvällisiä biisejä kaipaa tuomaan sen auringon taivaalle silloin, kun sitä ei näe vaikka mielikuvitus olisi miten rikas ja lennokas.


"Mä kumiankkaani näin salaa puhallan
ja annan sille sairaan mageen suudelman
Surffilautabodarille katseen suon
ja sen hodarista haukkaan, kun sen rantajuomat juon"

1 kommentti:

  1. Kuumalle hiekalle on hyvä biisi ja hyvä kesäbiisi, mutta ei omassa rankingissa ehkä kuin top30. Naikkareilla oli hyviä biisejä.

    Vesalan Älä droppaa tunnelmaa ärsytti alkuun, mutta muuntui mahtavaksi kesäbiisiksi.

    VastaaPoista

.