maanantai 10. heinäkuuta 2017

Jenni Vartiainen: Se oikea (2017)

Jenni Vartiaisen tulevan albumin ensimmäinen single oli Turvasana ja nyt saadaan toinen maistiainen Se oikea -biisin muodossa. Jenni kertoi biisin taustoja sen verran, että polttariporukka oli lähestynyt häntä rakkausneuvojen toivossa ja Jenni oli saman tien tullut ajatelleeksi, että tässä on hyvä aihe biisiin. Eli sanat ovat Jennin käsialaa, sävellyksestä vastaa Jenni, Jukka Immonen ja Jurek.

Se oikea on kivan kevyt ja raikas popbiisi, joka koukuttaa kesäisellä tunnelmallaan ja johon on helppo samaistua. Neuvoja on aina helpompi olla monessakin asiassa antamassa, mutta sitten se, että toimisi itse niiden neuvojen mukaan, ei vain aina onnistu. "Älä tee niin kuin mä teen vaan niin kuin mä sanon", eikös niin? Tykkään biisissä juurikin ilmaisusta "olen ryssinyt kaiken", vaikka ilmeisesti ryssiminenkin on sellaisten sanojen listalla, joita ei saisi enää käyttää, koska siitä voi joku niin mielensä pahoittaa. Muistaakseni jonkun tuotteen mainokset jouduttiin kadunvarsilta poistamaan, koska niissä oli juurikin käytetty tuota ryssiä-verbiä. En nyt taas oikein ymmärrä tätä kouhkaamista, mutta toivottavasti tämä ei nyt biiseihin ylettyisi.

Se oikea on helposti mieleenjäävä biisi, joka ei vaadi sen kummempaa sulattelua, jotta siitä voisi pitää nopeasti. Se jää kivasti pyörimään päässä, ja pidän tämän biisin tunnelmasta enemmän kuin Turvasanasta, vaikka hyviä biisejä toki ovat molemmat. Mitään uutta ja mullistavaa Se oikea ei varsinaisesti tarjoa, mutta toisaalta joskus biisi voi toimia hyvin kaikessa simppeliydessään, kunhan vain albumilta löytyy enemmäkin variaatiota. Olen hyvin odottavaisin mielin liikenteessä Jennin uuden albumin suhteen, sillä nämä ensimmäiset sinkut ovat molemmat toimivia ja tanssittavia biisejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.