keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

TOP 15 Nylon Beatin parhaat biisit, #9: Huume (1997)

Jatketaan Nylon Beatin parhaimpien biisien listausta, ja sijalta yhdeksän löytyy Satasen laina -albumin Huume.

Satasen laina -albumin kansikuva on mielestäni sikäli yksi onnistuneimpia yhtyeen tuotannossa, että siitä huokuva tunnelma sopii useampaan albumin biisiin, ja Huume on yksi niistä. Biisissä puhutaan siitä, miten rakkaus pistää pään sekaisin huumeen lailla ja sen avulla selviää huomisestakin päivästä, kun pää leijailee pilvissä. Samaa utuista romanttisuutta löytyy myös albumin kannesta, joita kukkakuviot vielä täydentävät. Hyvin olisi käynyt Huume--sinkun kanneksikin, jos tämä olisi sinkkuna julkaistu.

Listan edellinen biisi oli Valmis oon vaikka armeijaan, ja itse miellän Huumeen sopivan helposti jatkoksi kyseisen biisin tarinalle. Nyt ollaan päästy armeijasta ja voidaan olla rauhassa rakastuneita, ja toivoa samalla, että ei tarvitse erota koskaan. Nuorta ja toiveikasta rakkautta leijalee ilmassa, kun yhdessä käsi kädessä kuljetaan. Meneehän rakkaus ja ihastuminen niin voimakkaasti verenkiertoon, että elämä ei tunnu elämältä ilman sitä. Huume on myös kuulijaa addiktoiva biisi, sillä kevyen hempeänä soiva laulu sopii hienosti vähän jopa liian imeliin sanoituksiin. Poppia parhaimmillaan!

Biisistä on tehty myös englanninkielinen versio, Why me, why you. Enkkuversiossa ei olla enää söpösti rakastuneita vaan nyt on enemmän draamaa ilmassa. Tavallaan ihan hyvä versio tuokin on, mutta en oikein ikinä ole siihen tykästynyt samalla lailla kuin Huumeeseen, joten kyllä tässä taistossa suomenkielinen versio vetää pisteet kotiin.

"Pilveen taas meen
Sun kanssasi saan piikin sydämeen
Sen teen
Tää trippi auttaa meidät huomiseen
Suoniin

Tuo tunteen, joka sekoittaa mut niin
Suhun kii"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.