torstai 22. kesäkuuta 2017

Jonna Geagea: Pumppaa (2017)

Jonna Geagea on viettänyt pitkään hiljaiseloa musiikkipuolella muutamia vierailubiisejä - ja keikkoja lukuunottamatta, sillä edellinen suomenkielinen albumi Katso mua julkaistiin peräti seitsemän vuotta sitten. Katsoa mua oli kokonaisuutena omaan makuuni turhan tasainen, vaikka muutamia hyviä biisejä joukossa toki olikin. Omasta mielestäni albumi ei tuntunut olevan Jonnan näköinen vaan sulautui muihin pop-albumeihin, joten on siksi jäänyt suhteellisen vähälle kuuntelulle. Muita Jonnan julkaisuja olenkin kuunnellut senkin edestä, kuten mielettömän hienoa Jonna's Problem -albumia, joka valitettavasti ei saanut julkaisuajankohtanaan ansaitsemaansa huomiota. 

Kuten meneillään olevassa Nylon Beatin parhaiden biisien listauksessa olen todennut, niin olen aina tykännyt kovasti Jonnan äänestä, ja hän pääsee erityisesti edukseen rockimmissa tuotoksissa, kuten vaikkapa Warmenin kanssa yhteistyönä toteutetuissa biiseissä They all blame me, Goodbye ja Don't bring her here. Aina kyllä innolla odotan Jonnalta uutta materiaalia, ja ilahduin kovasti, kun julkistettiin uutinen, että 21.6. on luvassa uusi Pumppaa-sinkku (säv. ja san. Jonna).

Ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen mietin, että olisin toivonut vähän rokimpaa biisiä, mutta sitten jo toisella kuuntelukerralla löysin biisistä sen svengaavan tunnelman tuomaa iloa. Pumppaa on pirtsakka biisi, joka saa kuulijalla hymyn huulille. Kertosäe on oikein pinkisti runnovaa ja tarttuvaa jumputusta. Muutaman kuuntelukerran jälkeen päässä ei mitään muuta soikaan kuin "kundi vaan pumppaa, pumppaa, pumppaa salilla/minä juon skumppaa, skumppaa, skumppaa - liikaa".  Kunnon korvamato siis. Lisäksi nuo ymmmm-hymistelyt puolestaan koukuttavat laulamaan mukana ja vetäisevät mukaan biisin hikiseen rullailuun ja helmeilevästä juomasta humaltumiseen. Kesäähän biisin toteutuksessa on roppakaupalla, joten kyllä tätä voisi hyvin kuvitella luukuttavansa rannalla makoillessa tai kävellessä viilenevässä kesäillassa hyttysen ja muiden öttiäisten pyöriessä ympärillä. Pumppaa on peruspoppia, johon on mukaan saatu pientä räväkkyyttä ja huumoria, joiden avulla biisi kestää kuuntelukertoja. Ja ei pelkästään kestä kuuntelukertoja vaan vaatii niitä lisää. Kyllä tämä kesäbiisi minuun uppoaa ja mielenkiinnolla odottelen syyskuussa ilmestyvää Omaa aikaa -albumia ja keikkoja. Jos Jonna on odotellut pääsevänsä lavalle, niin on sitä täälläkin päässä odoteltu yleisöön pääsyä.

"Onhan se kauheen kaunis ja täydellinen, paljon timmimpi kuin mun edellinen."
Tämän myötä toivottelen kaikille hyvää juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.