sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Vesala: Muitaki ihmisii (2017)

Paula Vesala julkaisi 4.5. uutta materiaalia Muitaki ihmisii -sinkun muodossa. Odotukset ja luotto Vesalan uutta matskua kohtaan ovat edellisen albumin takia taivaissa, joten ensimmäisen kerran Muitaki ihmisii -biisin kuultuani iski hetkellinen pettymys, että tällainenkö tämä olikin. Ensikuuntelu ei aina kerro koko totuutta, vaikka edellisen levyn sinkut heti iskivätkin, joten laitoin uutuuden soimaan taustalle ja ennen kuin huomasinkaan biisi todella tempaisi mukaansa eikä enää tehnyt mieli yhtään vastustella. Muitaki ihmisii ei mielestäni ole Tequilan veroinen ensisinkku, mutta erittäin koukuttava, kesäinen ja höpsön rakastuneen ihmisen tunnelmia täysin kuvaileva vaivattomasti rullaava biisi. Kyllä tästä hitti radioihin ja kesäfestareille ehdottomasti saadaan. Voin jo kuvitella festareiden tuhatpäisten toisiinsa liimautuneiden yleisömassojen laulamassa yhteen ääneen: "onks tääl muka muitaki ihmisii". Radioystävällinen ja selkeä pop-rallatus varmasti tavoittaa kuulijansa ja vakuuttaa, että Paula osaa tehdä edelleen tarttuvaa ja nykyaikaista poppia, joka kestää kulutusta myös vuoden päästä. Nyt, noin 30 kuuntelukertaa myöhemmin, on biisin paras kohta yhä se, kun Paula veikeästi keimaillen laulaa: "Sä olit mitannu mua, ennenkuin ees huomasin sua". Söpöä ja ihanaa. Biisiä kuunnellessa ajatuksiin tunkeutuu miete siitä, millaisiakohan ovat uuden albumin muut biisit. En ole vielä huomannut mitään mainintaa uuden albumin julkaisuajankohdasta, mutta toivottavasti se tulee vielä tänä vuonna. Nyt Muitaki ihmisii -sinkun myötä nimittäin ollaan samassa tilassa kuin viime vuonna ensimmäisten sinkkumaistiaisten jälkeen eli nälkä on kasvanut ja lisää uutta musaa tahtoisi heti, nyt, nopeasti!


Olen seurannut jonkin verran keskustelua biisin väärinkuulluista sanoista, mutta en ole onnistunut "mun pää on täynnä vaan sun kuvii" -kohtaa kuulemaan marsun kuvina, mutta "sä olet magneetti, ihminen" -kohdan kuulin kylläkin "sä olet neiti-ihminen". Että ei sekään nyt ihan biisin tarinaan istunut, joten ihan hyvä, että saatiin sanat hyvissä ajoin ennen keikkojen alkamista, niin ei laulele sitten ihan omiansa.

"Älä lupaa mitään, sanat pettää
Liiku vaan mun luo
"

2 kommenttia:

  1. Minä kuulin magneetti-kohdan alunperin "sä oot mun lempi-ihminen" ja petyin kun se olikin magneetti :D mutta nyt netissä monet kirjoittaa sen "magneetti-ihminen", se karmii vielä enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sinun versiosikin olisi ollut hyvä. :) Magneetti-ihmistä en vielä ole nähnyt, mutta olen kyllä samaa mieltä, että onneksi ei sentään noin ollut alkuperäisessä tekstissä. Huh.

      Poista

.