sunnuntai 18. joulukuuta 2016

TOP 25 Nighwishin parasta biisiä, #8: Ghost Love Score (2004)

Ghost love score on 10-minuuttinen järkälebiisi ja Once-albumin (2004) yhdeksäs raita. Samalla se on listaukseni 8. paras Nightwishin biisi.

Biisi tuli tutuksi siinä vaiheessa, kun Once-albumi oli jo päätynyt hyllyyni. Biisin vaivattomana soljuva melodia teki ensikuulemalta vaikutuksen ja myös jo alussa kuultavat kuoro-osuudet olivat iskeviä ja tukivat hyvin Tarjan koskettavaa tulkintaa; kuin taivaankannen hahmoista koostuva kuoro laulaisi tämän metallienkelin taustalla pilvien ja avaruuden välitilassa. Mielenkiintoni herätti myös se, että biisissä mainitaan the Child, joka syntyy taas uudelleen, ja olin tuolloin innoissani, koska tajusin, että sen on pakko merkitä Century Childia. Eli jälleen uusi löydetty linkki eri biisien välillä. Olisikohan ollut tässä vaiheessa, kun hiffasin, että Tuomas tekee näin useamminkin ja silloin tuntui, että olin löytänyt jonkin piilotetun avaimen yhtyeen musiikin salaoveen.

Biisi kulkee rauhallisemmista tunnelmista massiivisiin sfääreihin, palaa hetkeksi tasaisemmaksi, ilmassa leijuvaksi sointupilveksi ja lopulta levittäytyy hallitsemaan koko maailmankaikkeutta. Joskus maailmassa oli onnellisia sinisiä hetkiä, kun muu maailma vielä nukkui, mutta nyt jäljellä on sydänsurut ja muistot epäonnistumisista, ja ehkä vain uudelleensyntymisen avulla voidaan aloittaa alusta. Mutta miten se tapahtuu ja kuka johtaakaan laulun kertojaa?


"Bring me home or leave me be
My love in the dark heart of the night
I have lost the path before me
The one behind will lead me"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.