perjantai 11. marraskuuta 2016

TOP 25 Nighwishin parasta biisiä, #16: Swanheart (1998)

Oceanbornin (1998) Swanheart on listauksellani 16. paras Nightwishin biisi.

Swanheart ei ole sinkkubiisi, joten se ei ole suuremmalle yleisölle tuttu ja itsekin tutustuin biisiin Nightwish-faniystäväni kautta. Hän soitti tätä pianolla, joten ensimmäiseksi kuulin biisin ilman sanoja. Jo silloin ihastelin sointujen luomaa tunnelmaa ja tiesin, että kun mukaan vielä lisätään sanat, vähän rumpukomppia ja bassoa, niin Swanheart olisi uusi Nightwishi-suosikkini. Biisin sävellys tuntuu ilmaakin kevyemmältä ja etenee pehmeästi kuin järven pinnalla uiva joutsen. Yhtyeen monissa kappaleissa on poikkeuksellinen musiikillinen sulavuus ja kauneus voimakkaasti läsnä, ja Swanheart yksistään voisi olla kauneuden määritelmä.

Biisin tulkinta on mielestäni yksi Tarjan parhaimpia. Tarjan äänessä on pehmeyttä ja kaipausta, mutta samalla riipaisevan voimakasta tulkintaa, joka herättää tekstin henkiin.
Swanheartissa tulkinta ja sävellys tekevät niin saumatonta yhteistyötä alusta loppuun, että varsinaista biisin huippuhetkeä on vaikea valita. Kirjojen kohdalla tietää lukevansa hyvää kirjaa, kun ensimmäiset 20 sivua tempaavat täysin mukaansa, niin samoin jo Swanheartin ensimmäinen minuutti kutsuu kuulijan lumoihinsa.

"All those beautiful people
I want to have them all
All those porcelain models
If only I could make them fall"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.