keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Levyostoksilla: Christina Aguilera ja Vesala

Olen kartoittanut levykokoelmaani syksyn aikana ja eteen on sattunut muutamia todellisia helmiä, joista useamman kohdalla olen jo ajatellut, että en ehkä onnistu niitä hankkimaan. Mielelläänhän sitä haluamansa levyt hankkisi heti hyllyyn, kun on keksinyt, että ne haluaa. Toisaalta kuitenkin odottelu ja metsästäminen lisäävät levyn arvostusta, kun sen lopulta onnistuu hankkimaan.

Jälleen oli näiden hankintojen kohdilla hyötyä siitä, että olen naputellut cd-kokoelmani Discogsiin. Ei vain enää yli 500 levyn kanssa ole mahdollista muistaa, mitä hyllyssä jo on. Varsinkin niissä tapauksissa, kun ostelee saman levyn erilaisia painoksia, on tuo sivusto ollut korvaamaton apu. Muutamista tuplaostoista aika äkkiä opin, että levyt on selkeyden kannalta paras olla jollain tapaa listattuna. Haastetta tulee kyllä edelleen siinä vaiheessa, jos nettiä ei ole saatavilla eikä pysty mitenkään tarkistamaan, onko levy jo hyllyssä vai ei, ja ostopäätös pitäisi saman tien tehdä. Siinähän sitä sitten miettii ja korvantaustaansa raapii, että ostaako vaiko ei.

Christina Aguileran sinkut hankin nykyisin pääosin ulkomaisista nettikaupoista, koska kotimaisilla sivustoilla/kirppiksillä harvoin on tarjolla sellaisia painoksia, joita minulla ei jo olisi. Niinpä oli suuri ihme törmätä Huuto.netissä useampaan sinkkuun, jotka minulta puuttuivat.

I turn to you on promopainos, jota edes Discogsin sivuilla ei ollut vaan jouduin itse sen sinne näpytelemään. Christinan levyjen kohdalla en ole vastaavaan vielä törmännyt, ettei Discogsista sitä löytyisi.


Fighter (Eurooppa), Dirrty (Eurooppa/Britit) ja Come on over, baby (Eurooppa) eivät ole mielestäni mitenkään supererikoisia painoksia, mutta ovatpahan sellaisia, joita minulla ei vielä ollut.

Sokerina pohjalla oli uskomattomin löytö: Slow down baby! Olen seurannut eBayn, Amazonin ja Discogsin myyntipalstoja, mutta kyseisen sinkun hinta on ollut aina kaksinumeroinen ja alkanut vähintään vitosella. Huuto.netistä sain nyt huudettua kyseisen sinkun alle neljällä eurolla ja vielä huippukuntoisena! Liioittelematta voin sanoa, että en uskaltanut tuulettaa ennen ennen kuin postipoika (tai -tyttö) oli pudottanut sinkun postiluukusta. Vaikken ole taikauskoinen, niin jonkin verran sitä varoo etukäteen liikaa fiilistelemästä, ettei vain käy ohraisesti. Nyt ei käynyt vaan onni oli myötä, ja Slow down baby pääsi turvallisesti levyhyllyni suojiin. Sinkku sijoittuukin ehdottomasti yhdeksi Aguilera-kokoelman suosikikseni.Vesalankin sinkut ovat sellaisia, ettei niitä aivan mahdottoman usein ns. vapailla markkinoilla näe. Joten hämmentävää tuuria on ollut myös näiden sinkkujen hankinnassa, vaikka Tequila menikin sivu suun. Elastinen feat. -sinkun sain Discogsin kautta, Tytöt ei soita kitaraa- ja Älä tuu droppaa mun tunnelmaa -sinkuista eräs käytettyjen levyjen myyjä puolestaan oli minuun suoraan yhteydessä. Nyt vielä pitäisi löytää se Tequila jostain (jääkaapissani sitä toki on nestemäisessä muodossa, muttei se oikein kuunneltavaksi kelpaa). Nythän neljäs julkaistava sinkku Vesala-albumilta oli Ei pystynyt hengittää, joten jos(kun) siitäkin promolevy painetaan, niin pakkohan sekin on yrittää tavalla tai toisella kokoelmiin saada.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.