lauantai 15. lokakuuta 2016

TOP 25 Nighwishin parasta biisiä, #23: Weak Fantasy (2015)

Nightwishin viimeisimmällä albumilta, Endless forms most beautiful, löytyy Weak Fantasy -niminen biisi, jonka halusin ottaa mukaan yhtyeen parhaimpien biisien listaukselle. Se ei mielestäni oikein mahtunut 20 parhaan joukkoon, mutta toisaalta sitä ei voinut jättää listan ulkopuolelle, koska on uusimman albumin parhaimmistoa.

EFMB-albumi on vielä suhteellisen tuore, joten siksi kovinkaan moni albumin biiseistä ei ole tälle listaukselle päätynyt. Vaikka Nightwishin biisit voivat iskeä sekunnissa suosikeiksi, ottaa tarinoihin syventyminen ja tekstien sisäistäminen enemmän aikaa. Yhtyeen tuotannon yksi hienoimpia piirteitä on juuri se, että biisistä syntyy jokin ensivaikutelma, mutta vuoden päästä löytyykin jotain aivan uutta.

Kun mietin, minkä kohdan Weak fantasyn sanoituksesta nostan postauksessa esille, olisin voinut laittaa koko biisin. Jokainen osa biisin lyriikassa on yhtä vahva ja ne yhdessä muodostavat jännittävän kokonaisuuden. Biisin tarina ja sanavalinnat ovat kiehtovia, koska vaikka ensimmäisien kuuntelukertojen perusteella olin muodostanut biisistä tietyn mielikuvan, tuntui se ajatus nyt olevan "väärä".  Olenkin tässä jonkin verran enemmän pyöritellyt sanoja ja koettanut päättää, mille kannalle taivun. Onko tämä halveksuntaa kaikkea sitä kohtaan, mitä ihmiskunta on tehnyt historiassaan väärin (ja tekee edelleen)? Onko toivo jo menetetty vai voiko laulun kertoja vielä tehdä maailmaan muutoksia kertoessaan tarinanmuodossa millaisia ihmiset ovat? Ehkä kaikkea tätä ja vielä jotain muuta.

"Pick your author from à la carte fantasy
Filled with suffering and slavery
You live only for the days to come
Shoveling trash of the upper caste"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.