tiistai 18. lokakuuta 2016

TOP 25 Nighwishin parasta biisiä, #22: The Islander (2007)

The Islander on Nightwishin 22. paras biisi ja se julkaistiin sinkkuna 21.5.2008 vuonna 2007 julkaistulta Dark Passion Play-albumilta.

Kiehtovaa on mielestäni se, miten Marco Hietalan ääni on sointunut tyylikkäästi yhteen niin Tarjan, Anetten kuin Floorinkin kanssa. Marco handlaa taustalaulun (siihenkään kaikki eivät pysty) ja osaa hoitaa homman kotiin myös soolobiiseissä (ei mitenkään yllättävää herran taustan tuntien).
The Islander pääsee etenkin livenä ansaitsemalleen jalustalle, koska siitä on jo muodostunut upea yhteislauluhetki. Jos Marco ei muista sanoja, on yleisö mielellään auttamassa.

The Islander on voimakas biisi, jossa vanhan miehen näkökulmasta kerrottua tarinaa korostavat taustojen folk-sävytteet. Anetten tuo taustalauluillaan biisiin hienoa lisäsävyä ja jopa korostaa yksinäisyyden tunnetta. En saata kuvitella ketään muuta tulkitsemaan tätä paremmin kuin Marcon: hän antaa äänen sille, joka ei ole voinut tarinaansa näillä sanoilla kertoa. Elämää on eletty, rakkaus ja värit ovat maailmasta kadonneet, jäljellä ovat vain viimeiset velvollisuudet ennen kuin voi seilata horisonttiin ja jättää maailman taakseen pyörimään. The Islander on ehdottomasti yksi parhaimpia Marcon sooloja ja oli ehdottomasti paikallaan DPP-albumin yhtenä sinkkubiisinä.

"Now his love’s a memory
A ghost in the fog
He sets the sails one last time
Saying farewell to the world
Anchor to the water
Seabed far below
Grass still in his feet
And a smile beneath his brow"
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.