perjantai 21. lokakuuta 2016

TOP 25 Nighwishin parasta biisiä, #21: She Is My Sin (2000)

She is my sin  julkaistiin promosinglenä samana vuonna kuin albumi, jolta se löytyy (Wishmaster v.2000). 

She is my sin ajaa asiansa yhtyeen kolmannen albumin avausraitana erinomaisesti. Se tempaisee mukaansa jo introssa ja esittelee samalla kuulijalle yhtyeen, joka on jälleen ottanut merkittävän askeleen omaleimaisella tiellään. Biisissä on erikoinen tunnelma, sillä sen kertoja tuntuu kiusoittelevan kuulijaa kertomalla vähäsen enemmän itsestään, mutta toisaalta niin erityisin sanakääntein, että se saa kuulijan pohtimaan, minkä verran on oikeasti paljastettu.

She is my sin vie kuulijaa voimakkaasti eteenpäin ja saa sopivaa nostetta loppuakin kohden. Kertosäe sulautuu mukavasti muuhun biisiin kertojan laulaessa harhaanjohtamisesta ja syvimpään ja vaikeasti selitettävään syntiin lankeamisesta. Taustalla soivat taidokkaat koskettimet, jotka kuin varkain vievät mukanaan.

Biisin esittää alun perin Tarja jäljittelemättömällä ja sopivan dramaattisella tyylillään, mutta tykkään kovasti myös Floorin versiosta. Hän tuo biisiin jotain uutta ja erilaista, hän on saman tarinan uusi kertoja, joka muuttaa alkuperäisäänityksen vivahteita. Salaisuudet ovat ennallaan, mutta tarinan kulku on muuttunut.


"Bless me, undress me
Pick your prey in a wicked way
God I must confess…
…I do envy the sinners"
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.