tiistai 25. lokakuuta 2016

TOP 25 Nighwishin parasta biisiä, #20: Deep Silent Complete (2000)

Kuten listauksen edellinen Nightwishin biisi, myös Deep silent complete löytyy Wishmaster -albumilta (2000) ja oli albumin toinen singlelohkaisu (kesäkuussa 2000), joka myi Suomessa kultaa.

Deep silent complete on yksi niistä biiseistä, jotka ovat pisimpään olleet suosikkilistallani. Tämä biisi on siitä erityinen, että oli yksi ensimmäisiä ihastuksiani, joita kukaan muu ei ollut aiemmin suositellut kuunneltavaksi. Eli ihan itsenäisesti löysin biisin vuosien 2004-2005 tienoilla. Yhtyeen musiikkiin tutustumisen alkutaipaleella (tunsin biisejä silloin varmaan alle 20) tuntui, että Deep silent complete kiteytti koko Nightwishin monipuolisuuden. Sanat, joiden hienouden ja runollisuuden ymmärsi, vaikkei täysin tyhjentävästi osannutkaan kerralla sanoa, mitä kaikkia merkityksiä ne kätkevät taakseen. Melodia, joka ei tuntunut olevan tämän maailman luomus vaan nuottien luoma kuvaelma jostain kauniimmasta, utuisesta ja toisiinsa sulautuvien värien maailmasta, jossa myös pimeydellä on oma äänensä. Puhumattakaan kaunisäänisestä laulajattaresta, joka tulkinnallaan loi koskettavan maailman viettelevimmästä, syvimmästä, synkimmästä ja valoisimmasta hiljaisuudesta.

Vuosia myöhemmin Deep silent complete ei ole menettänyt hohtoaan vaan biisin intron avaama ovi maailmaan, jossa seireenit laulavat ja pimeys tuntuu pelottavan pehmeältä, on yhtä henkeäsalpaavan kaunis kuin edelliselläkin kuuntelukerralla.


"The age will say 'This night was ours'
Blessed with the Deep
The Silent the Complete"
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.