maanantai 3. lokakuuta 2016

Jarkko Ahola: Dog (2014)

Jarkko Aholan AHOLA-kokoonpanon Tug of war -albumilta (2014) löytyy biisi nimeltä Dog. Halusin nostaa tämän biisin erikseen esille sen mahtavuuden ja koukuttavuuden takia. Kun ensimmäisiä kertoja kuuntelin ToW-albumia, nousi Dog sieltä välittömästi esille. Biisissä on hyvänlaista huumoria, joka saa hymyilemään ja tietysti Jarkon upeaa laulanta lumoaa -kuten aina. Jarkko käyttää tässä ääntään todella monipuolisella tavalla: on matalaa ja korkeampaa, käheää ja kirkkaampaa, ja imitoidaan myös koiramaista ääntelyä, joita taustojen hieman kasarihardrock-vivahteet mukavasti siivittävät eteenpäin. Tämä toimii erityisesti, jos volat voi laittaa kakkoon, jotta kitarat saavat päristä täysillä ja antaa koiran viedä turhia kontrolloimatta. Dog ei suinkaan väsähdä loppua kohden vaan ihan viime minuuteille on vielä varattu oikeastaan melkein koko biisin mieleenpainuvin yksityiskohta. Huippubiisi, jossa olisi kyllä ehdottomasti (ollut) hittiaineista, joten harmi, ettei nämä AHOLA-albumit ole tainneet suurta yleisöä juurikaan tavoittaa.4 kommenttia:

 1. Samaa mieltä! Hieno biisi ja hieno bändi, olen itsekin ihmetellyt miksei AHOLA ole ollut suositumpi. Ehkä olisi pitänyt olla taustalla isompi levy-yhtiö tai enemmän markkinointia. Toivottavasti bändi vielä aktivoituu ja keikkailee taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin todella hienoa, jos bändi aktivoituisi uudestaan ja jos vaikka samalla löytyisi keinoja saada yhtyettä promottua näkyvämmin, jotta useampi saisi tietää näin hienon kokoonpanon olemassaolosta. :)

   Poista
 2. On juu mahtava biisi. Pidän kovasti myös Aholan muista kappaleista, suosikkini on I Walk Alone, se koskettaa.
  Uutta levyä odottelen jännityksellä, minkähän laisia biisejä Jarkko on tällä kertaa tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I walk alone on myös upea biisi (kuten loppupeleissä kaikki AHOLAn biisit. :)).
   Tuo oli kyllä niin hieno uutinen, että Jarkolta on tulossa matskua ulos ja ilmeisesti vielä sellaista, jota voi kuunnella ympäri vuoden. :)

   Poista

.