tiistai 12. heinäkuuta 2016

Vesala @ Provinssi (Seinäjoki 2.7.2016)

Vesala esiintyi Seinäjoen Provinssissa lauantaina 2.7.2016. Alun perin olin tulossa Provinssiin vain Rammsteinin takia, mutta kävi aivan mieletön säkä, että myös Paula Vesala oli samaan päivään samassa paikassa. Melkein liian hyvää ollakseen totta!

Siirryin kesken Juha Tapion keikan Mainland-lavan edustalle puoli tuntia ennen Vesalan keikan alkua. Ajoitus oli hyvä, koska onnistuin saamaan eturivin paikan.

Keikka alkoi Ei pystynyt hengittää -biisillä ja jo aloitusraita keräsi aikamoiset aplodit. Ennen keikkaa mietin, että mitä biisejä albumilta haluaisin kuulla, mutta tajusin, että ei sillä olisi mitään väliä, koska koko albumi oli täyttä timanttia. Tietysti, jos Rakkaus ja maailmanloppu ei tulisi, olisi murheen murtama. Niin vain ei saisi käydä...

No, kyllähän se sitten tuli. Saattaa olla, että kuvittelen, mutta minusta vahvasti tuntui, että RJM-biisi keräsi yhdet suurimmista aloitusaplodeista. Oli hauska huomata, että Provinssin yleisö oli samaa mieltä kanssani siitä, että tämä biisi on mielettömän kova. Kyllä siinä hienoa yhteenkuuluvuuden tunnetta oli, kun kyseessä ei ole edes sinkkubiisi, albumi on julkaistu viime kuussa ja vieressäni seisova nainenkin oli aivan fiiliksissään tästä biisistä. Vähän kuin RJM olisi kaikkien Vesala-fanien yhteinen inside-diggausbiisi, jos nyt tässä sanomisessani on mitään järkeä.


Älä droppaa mun tunnelmaa oli livenä just sellainen kuin olin ajatellutkin -ja parempi. Suomen aurinko porottaa ja saa hien valumaan selkää pitkin, on viikonloppu ja festarit, ja saman henkistä yleisöä ympärillä, jonka kanssa lauletaan "älä tuu siihen droppaa mun tunnelmaa, mitä eilistä juttua jankuttaa, voitsä vetää suupielet ylöspäin", niin melkein siinä tuli onnenkyyneleet, kun fiilis oli niin mahtava! Ei sitä tunnelmaa voi sanoin kuvata, se täytyy kokea! Näyttipä itse artistikin nauttivan kovasti tästä yhteislauluhetkestä.

Sinuun minä jään oli niin ikään livenä todella pysäyttävä. Jos se levyllä herkisti, niin livenä tilanne oli vielä pahempi. Se kauneuden määrä biisissä ja kun se vielä soi keskellä Suomen kauneinta luontoa, niin pitipä ihan purra huulta, ettei olisi itsehillintä mennyt. Biisi kuunneltiin yleisössä aivan hiljaa ja sen jälkeen asiaankuuluvasti raikuvat aplodit. Tämä oli eka Vesalan soolokeikka ja kyllä taitaa jäädä mieleen vielä pitkäksi aikaa.

Tavallinen nainen sai livesovituksessa astetta raskaamman otteen, ja täytyy sanoa, että huikeisiin sfääreihin päästiin tässäkin! Oikeastaan biisi parani tämän livevedon myötä tuplasti, vaikka se albumillakin oli jo kympin luokkaa.

Tequila oli kiistatta illan suurin yhteislaulubiisi. Toivottavasti raikasi Seinäjoen keskustaan asti!


Mukaan settiin mahtui myös pari coveria. Apulannan Pahempi toistaan pisti tiskiin vähän raskaampaa tempoa ja illan päättävä Elastisen Sori taas anteeksipyytelyä ja asennetta. Sori oli täydellinen päätös täydelliselle keikalle. Lyhyeenhän ilo loppui, koska olisihan pari tuntia mennyt ihan keveästi. Vietävästi kyllä harmittaa, että viikonlopun Ruisrock ei mahtunut aikatauluihin, kun samalla kertaa olisi voinut nähdä sekä Paulan että Miran, mutta ei voi mitään. Täytyy tyytyä sitten kuulemaan muiden raportteja varmastikin yhtä upeista vedoista.

Muita keikan aikana kuultuja mahtavia vetoja: Ruotsin euroviisut, Mitä jos sä oisit silti mun kaa ja Tytöt ei soita kitaraa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.