sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

MGT & Ville Valo: Knowing Me, Knowing You (2016, ABBA-cover)

 MGT ja Ville Valo HIM-yhtyeestä ovat tehneet oman hevimmän ja rockimman version tutusta ABBA-klassikosta: Knowing me, knowing you -hitistä. Biisi on lohkaisu kesäkuussa julkaistavalta Volumes-albumilta.

Olen henkeen ja vereen ABBA-fani ja aina, kun kuulen uuden coverin jostain yhtyeen biisistä, suhtaudun versioon automaattisesti asenteella "ei tämä voi olla mistään kotoisin". Lähes poikkeuksetta nuo coverointiyritykset jäävät nimenomaan yrityksen tasolle, koska alkuperäiset ovat niin laadukasta musiikkia, että niistä on hirmuisen vaikea pistää paremmaksi tai päästä edes samalle tasolle. Vaikka Ville Valokin on tahollaan superkova, niin myönnän, etten uskaltanut toivoa suuria KMKY-biisistä.


Kuten ehkä tästä alustuksesta voi päätellä, niin nyt tuli vastaan sellainen cover, joka oikeasti yllätti positiivisesti. Biisin tarina on saanut aivan uuden suunnan. Tummanpuhuva ja jopa häiriintyneen oloinen musiikkivideo tekevät tästä erobiisistä karmivamman kuin millaisessa maailmassa alkuperäisessä liikutaan. MGT:n ja Valon versiossa laulun kertoja tuntuu menneen sellaiseen mielentilaan, että pistää mietityttämään, mihin suhde onkaan päättynyt. Tapa, jolla Ville laulaa "walking through an empty house, tears in my eyes, here is where the story ends, this is goodbye" saa oman mielikuvitukseni laukkaamaan sille tasolle, jossa tulee mieleen, että onko nainen haudattu talon lattialankkujen alle vai manattu jo toiselle astraalitasolle. Ville Valon vähäeleinen liikehdintä tulitikku kädessä vahvistaa sitä mielikuvaa, että laulun kertoja on jollain tapaa päästään vinksahtanut ainakin hetkellisesti ja suhde on saanut sellaisen lopun, ettei ole pelkoa siitä, että toiseen osapuoleen tarvitsisi enää missään törmätä.

Tässä on nyt todella hyvät coverin ainekset ja sanoisinpa jopa, että yksi parhaimpia kuulemiani covereita pitkään aikaan. MGT ja Valo ovat ottaneet rohkeasti omanlaisensa lähestymistavan kaikkien tuntemaan biisiin ja he ovat onnistuneet muuttamaan biisiä niin, että kuulija saa siitä jotain uutta irti sen sijaan, että kopioisivat orjallisesti alkuperäistä ajatusta. Jos tuleva albumi jatkaa yhtä tasokkaalla linjalla ja vaikka laulajina olisi joitain muitakin, ei tarvitse kahta kertaa miettiä, hankkiiko levyn vai ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.