torstai 14. huhtikuuta 2016

Mary Simses: The Irresistible Blueberry Bakeshop & Cafe (2013)

Kirja kertoo manhattanilaisesta lakimies Ellenistä, joka lupaa täyttää isoäitinsä viimeisen toiveen: toimittaa kirje isoäidin nuoruudenrakkaalle. Ellen lähtee matkaan pienelle paikkakunnalle Beaconiin, joka on isoäidin kotikaupunki ja josta etsinnät on helpoin aloittaa. Ajatuksena on selvitä matkasta mahdollisimman nopeasti ja palata takaisin elämään Manhattanilla täydellisen miesystävän luokse. Matka saa odottamattoman käänteen, kun Ellen melkein hukkuu, mutta onneksi, tai matkan pitenemisen kannalta epäonneksi, komea mies rientää pelastamaan Elleniä. Pienellä paikkakunnalla melkein hukkuminen on suuri tapahtuma ja Ellenistä tulee jonkinasteinen julkkis, mutta Ellen itse ei ole siitä kovin mielissään. Hän onnistuu kuitenkin kaivautumaan isoäitinsä elämänvaiheisiin etsiessään kirjeelle vastaanottajaa ja saa huomata, että isoäidin elämä on ollut mielenkiintoisempaa kuin hän on osannut kuvitellakaan. Isoäidin tarina, Beaconin kaupunkielämä, ihmiset ja Ellenin pelastanut mies pistävän Ellenin miettimään omaa elämäänsä ja miettimään, mitä hän oikeasti haluaa tulevaisuudelta.

Tarina oli mielestäni hyvin kiehtova. Samaan tapaan kuin on kiva katsella hyviä romanttisia komedioita, myös tämäntyyppisiä kirjoja on kiva lukea. Sopivan rentouttavia ja tarjoavat hyvän mielen. Tarinaan syntyy juuri sopivasti mysteeriä, kun Ellen kulkee isoäitinsä synnyinsijoilla ja koittaa selvittää, mikä tämä oli naisiaan. Isoäiti on jättänyt paljon kertomatta menneisyydestään ja pala palalta Ellen saakin koottua kokonaisuutta, joka on vähintäänkin kiehtova.


Kirjassa on mielestäni kaksi yhtä mielenkiintoista juonenpolkua rinnakkain: isoäidin historian selviäminen ja se, mitä Ellen oppii itsestään matkalla täysin uusiin kuvioihin. Molemmat pitävät lukijan otteessaan ja kiirehtien lukee eteenpäin, jotta saisi pian tietää, mitä seuraavalla sivulla kerrotaan.

Kirja osui käteeni kirpputorilla 50 sentin hintaan, joten ajattelin, että vaikka kyseessä olisi huonompi kirja, ei tuo ole suuri taloudellinen menestys. Löysinkin yllättäen sellaisen kirjan, jota ei meinannut malttaa jättää kesken ja joka jätti lukijalle kivan jälkifiiliksen. Kun tarina etenee siihen vaiheeseen, että kirjan nimen selitys tulee ilmi, ei voi muuta kuin ajatella, että miten lumoava ja ihastuttava ajatus. Loppu sulautui tarinaan sopivan saumattomasti ja oikeaan aikaan. The Irresistible Blueberry Bakeshop & Cafe oli ehdottomasti ostamisen ja lukemisen arvoinen kirja, jonka varmasti luen uudestaan sellaisella mielentilassa, kun kaipaan vaivatonta aivot narikkaan -viihdettä ja vähemmän draamaa sisältävää luettavaa.

"I guess that's the lesson in all of this-not to be eighty years old, looking back on your life, wondering if you made the right choice or how your life might have been different if you'd done one thing and not another."

 Vuoden 2015 lukuhaasteen kohta 20.: kirja, jonka valitset pelkästään kannen perusteella
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.