torstai 28. huhtikuuta 2016

Elastinen feat. Anna Puu: Kesä '99 (2016)

Kävi vähän hassusti, kun unohdin kokonaan katsoa Elastinen feat. -ohjelman jaksot ajallaan. Kun ohjelmasta ilmoitettiin, ajattelin, että tuossa on mielenkiintoinen ja uudenlainen konsepti musiikkiohjelmaan. Ei pudotuksia eikä loputtomia kyyneleitä. Kaksi artistia, jotka aiemmin eivät ole tehneet biisejä yhdessä, tutustuvat ja kasaavat uuden biisin ottaen huomioon vieraan että Elastisen näkökulmat. Mukana tuottamassa häärii Jukka Immonen.

Sattui niin, että televisio oli taustalla auki ja huomasin jakson, jossa vieraana on Anna Puu. Aluksi ajattelin, että suljen telkkarin, koska en ole koskaan ymmärtänyt Anna Puun musiikkia. Sen verran sitten kiinnosti katsoa ohjelmaa, että saisin selville, miten se on rakennettu ja onko se todella niin mielenkiintoinen kuin alkuun ajattelin.
Olihan se.

Anna Puun jaksossa biisi nauhotetaan ratikassa, ja erityisen mielenkiintoista olikin, miten rumpali keksi käyttää ratikan tankoa osana rumpuja. Siitä tuli todella mielenkiintoinen saundi biisiin. Pidän ohjelmassa erityisesti siitä, että siinä pääsee kurkistamaan siihen ikkunaan, josta näkee, kuinka artistit toimivat biisiä tehdessään tai miten ideat voivat lennellä vielä studiossakin äänitysvaiheessa. Hauska oli myös nähdä aitoa tekemisen ja onnistumisen riemua, kun Elastinen ja Anna Puu vakuuttuivat, että nyt on tulossa kova biisi. Siitä tuli itsellekin mahtava ja iloinen fiilis, että jes!

Biisinä Kesä '99 on yllättävän hyvä. Kertsi on todella tarttuva, ja kokonaistunnelma on persoonallinen, hauska ja jopa kesäfestarimaisen letkeä. Tässä on 90- ja 2000-lukua, kesää, onnellisuutta sekä soittamisen ja elämisen riemua. Tästä voisi jopa povata kovaa hittiä tulevalle kesälle. Taitaapi muuten olla nyt ensimmäinen Anna Puun biisi, jota on oikeastaan aika kiva kuunnella.

Suunnittelen nyt, että katson näin jälkikäteen muitakin jaksoja, koska Katsomossa ne on onneksi nähtävissä. Katsottuani pelkästään yhden jakson, toivoisin, että jos ideat vain saadaan pysymään raikkaina ja turhat dollarinkuvat pois silmistä, niin kyllähän tällaista ohjelmaa mielellään katsoisi jatkossakin. Hyviä musiikkiohjelmia on harmittavan vähän ja kyllä itse ainakin kaipaisin kovasti jotain sellaista, josta olisi kilpailuasetelma kokonaan pois. Elastinen feat. tarjoaisi juuri oikeanlaista, poikkeavaa ja raikasta tuulahdusta Suomen musiikkiohjelmien osastolle.

2 kommenttia:

 1. Pidin Elastinen feat Sami Hedberg, vaikken Sami -fani olekaan, Sami Hedberghän tekee hyvän ääni roolin Boltin Raivona.
  Sen sijaan en erityisemmin pitänyt Anssi Kela jaksosta, vaikka pidän sekä Anssi Kelasta että Elastisesta.
  Anna Puu -jaksoa en ole nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin eilen myös Hedbergin jakson, vaikka itsekään en hänen faneihinsa lukeudu. Yllätyin senkin jakson kohdalla, että biisistä tuli hauska ja värikäs. Tässä vielä harkitsen, huvittaisiko katsoa Kelan jakso, kun en juurikaan hänestä muuten välitä. MIelenkiintoista olisi kyllä nähdä, millaista porukkaa tulisi mukaan kakkoskaudelle, jos sellainen tehdään.

   Poista

.