sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Mira Luoti: Pinnan alla (2016)

PMMP:stä tuttu Mira Luoti on julkaissut soolouransa ensimmäisen biisin. Ensiksi yllätyin, miten puskista  Pinnan alla ilmestyi. En tiedä miksi, mutta jostain syystä en osannut odottaa Miralta soolomatskua tähän
väliin. Ehkä siksi, että tuntuu, ettei hän ole juurikaan tästä ennalta varoitellut. Biisi vain tuli yks kaks. Toiseksi yllätyin siitä, että biisi on näin kevyttä. Odotin vähintään jotain punkia, rockia tai vaikka progea. Tähänkään en osaa sanoa, miksi näin ajattelin. Ehkä Miran tietynlainen punk-asenne sai ajatukset kulkemaan siihen suuntaan. Mutta mennäänpä nyt itse biisiin maailmaan. Vähäeleistä ja selkeää, synkkää ja tunnelmallista.
Kupliva sävellys ja pehmeänä leijuva laulu tekevät biisistä hypnoottisen. Biisi saa pohtimaan, mikä onkaan laulun kertojan ja pinnan alle vedettävän henkilön suhde. Itse miellän, että kertoja on kuolema, jonka kanssa saa nähdä tähdet ennen lopullista pimeyttä. Hän on se, joka sulkee kärsivän henkilön silmät ja antaa autuuden. Kolmen minuutin kohdilla kuuluva nauru kuulostaa kovasti lasten naurulta, mutten ole varma. Jos se todella on lasten naurua, niin biisi muuttuu sitten vielä astetta karmaisevammaksi ja mielenkiintoisemmaksi.
 Kyllä Pinnan alla -sinkusta saa pureskeltavaa joksikin aikaa. Tämä ei ollut mitään sellaista, mitä olisin Miralta osannut odottaa, joten mielenkiinto heräsi todella, että millainen kokonaisuus tuleva albumi onkaan.

Mahtavaa, että molempien PMMP-naisten soolouran avaussinkut ovat näin vahvoja ja erilaisia, oman tiensä kulkijoita. Omalla kohdalla vaikuttaisi nyt näiden biisien perusteella siltä, että molempien albumeita ja keikkoja odottaa innolla eikä käy kuten yleensä, kun vain toisen bändistä soolouralle siirtyneen materiaali on sellaista, joka iskee ja kiinnostaa. Nyt fiilistellään molempia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.