tiistai 22. joulukuuta 2015

Spotifyn yhteenveto vuodesta 2015

Vuosi lähenee loppuaan ja Spotify tarjoaa taas mahdollisuuden nähdä tilastoja vuoden kuunteluista. Kaikenlaisia listoja huvikseen tekevänä olisin toivonut vielä vähän enemmän kohtia kuin mitä My year in music nyt tarjoaa, mutta ihan kiva yhteenveto näinkin. Windowsin Media playerissa on se parempi puoli, että siitä näkee, montako kertaa mitäkin biisiä on tullut kuunneltua. Nekin luvut kertovat vain puolet totuudesta, koska niitä tilastoja ei voi yhdistää Spotifyn kanssa. Jos osaisin, tekisin varmaan jonkun sellaisen ohjelman, jossa eri listauskategorioita ja laskureita olisi enemmän kuin olisi tarpeen, koska olisi vain kiva tarkastella kuuntelutottumuksia monelta eri kantilta. No joo, ehkä en jatka tätä tilastopohdiskelua enempää tällä kertaa vaan siirrytään Spotifyn tarjoamaan yhteenvetoon.

Kuunnelluimmat artistit
1. Rammstein
2. Agnetha Fältskog
3. Christina Aguilera
4. Leevi and the leavings
5.  ABBA

Vertailun vuoksi vuoden 2014 kuunnelluimat artistit olivat:
1. Christina Aguilera
2. Agnetha Fältskog
3. Leevi and the leavings
4. Abba
5. Justin Timberlake

Mielenkiintoista, että edelleen neljä samaa nimeä on kuunnelluimpien joukossa, vaikka olen ajatellut, että olisin kuunnellut vaikkapa ABBAa Spotifyn kautta vähemmän kuin viime vuonna. Nyt kun tarkemmin mietin, niin jokaista näitä artistia on melkein jokaisella soittolistallani ja lisäksi jokaiselle tähtiviisikon jäsenelle on vielä oma pelkästään kyseisen artistin musiikkia sisältävä soittolista, joten siinähän se selitys onkin.*

Aika yksipuolista on myös levy- ja biisiosastolla. Vaikuttaisi, etten ole kuunnellut mitään muuta kuin Rammsteinia. Täytyy kuitenkin huomioida, että Paula Vesalan Tequilahan ilmestyi vasta lokakuun lopussa ja se on kuitenkin koko vuoden tilastojen mukaan toiseksi kuunnelluin biisi. Muutaman kerran on vissiin tullut sitä kuunneltua.  Spotify tarjoaa kyseistä biisiä myös korvamadokseni (ja erikoisimmaksi kappaleekseni, mitähän sekin sitten tarkoittaa...), parhaimillaan olen kuunnellut Tequilaa 19 kertaa päivässä. Oho!

Kuunnelluimmat levyt
1. Rammstein: Liebe is für alle da (kuunneltu 177 kertaa vuoden aikana)
2. Rammstein: Herzeleid
3. Agnetha Fältskog: Original album classics
4. Rammstein: Mutter
5. Rammstein: Sehnsucht

Kuunnelluimmat biisit
1. Rammstein: Du riechts so gut
2. Vesala: Tequila
3. Lindemann: Praise abort
4. Rammstein: Der Meister
5. Rammstein: Wollt ihr das Bett im Flammen sehen

Viime vuonna olin biisien osalta vähän monipuolisempi:

1. Michael Jackson: Blood on the dance floor
2. Club for five: Ostoskävelyllä
3. Justin Timberlake: True blood
4. Pitbull: Feel this moment
5. Justin Timberlake: Sexyback


 
*

Kesällä näköjään on Rammstein saanut väistyä Leevi and the leavingsin tieltä. Ehkä kesällä piti vaihtaa  kevyempään?

Vuodenaikakohtaiset artistit
Talvi ja kevät
Rammstein
Agnetha Fältskog
Christina Aguilera

Kesä:
Agnetha Fältskog
Christina Aguilera
Leevi and the leavings

Syksy:
Agnetha Fältskog
Rammstein
Christina Aguilera*
Muutama muu Spotifyn tarjoama fakta vielä loppuun:

Vuonna 2015 kuuntelin Spotifyn kautta 46% enemmän musiikkia kuin vuonna 2014 ja yhteensä tullut kuunneltua 616 eri artista. Yksi enemmän tämän vuoden puolella soittoa saanut on ollut Floor Jansenin kokoonpanot: ReVamp ja After Forever, joiden levyjäkin tuossa hetki sitten ostelin useamman. Saa nähdä, nouseeko ensi vuonna After Forever näille listoille vai jatkavatko vanhat tutut edelleen voittokulkuaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.