sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Ostoksia: Ahola, Torikka, PMMP, Rammstein...

Aloitellaan nyt näin itsenäisyyspäivän kunniaksi uusimmat levyhankinnat kotimaisen musiikin osilta.
Hakiessani J. Karjalaisen Sinulle, Sofia -albumin Anttilasta, ostin samalla Waltteri Torikan Sydän-levyn. Arvion kirjoittelin aiemmin Spotifyn avustuksella, mutta nyt on kaikki paremmin, kun voi ihailla fyysistä kopiota.Samalla reissulla löytyi alehyllystä myös J. Karjalaisen Electric sauna, jota ei onneksi kokoelmista vielä löytynyt, joten saipa senkin pois Anttilan hyllyistä pyörimästä. Paljon on vielä Karjalaisen tuotantoa hankittavana, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.

PMMP:n 2000-luku -boksia olen katsellut jo pidemmän aikaa, mutta en ole kokenut mielekkääksi maksaa siitä täyttä hintaa, koska siinä on vain muutama biisi, joita ei albumien normipainoksilla ole. Tämä löytyi huuto.netistä alle 10 eurolla, joten mukaanhan se tarttui. Tykkään siitä, että albumien kansikuvat on pantu täysin uusiksi, joten myös alkuperäisten painosten omistajille tässä on jotain spesiaalia.

Mulla on ollut Teräsbetonia poltetulla levyllä, muttei koskaan alkuperäisenä. Nyt Tähdet, tähdet -konsertissa tapahtui ehkä uusi herääminen, tai miksi sitä nyt sanoisikin, mutta joka tapauksessa tuli tarve hankkia Jarkko Aholaa levyhyllyyn. Vaikkei Teräsbetonin kaikki biisit ihan sitä ominta musaa ole, niin pahimpaan Jarkon puutteeseen nämä toki kelpaavat. Metallitotuus-albumilta löytyy kyllä muutama niin kova biisi, että ihan jo niiden takia täytyy olla aito, fyysinen levy hyllyssä. Olkoonkin "kokoelma", mutta kuitenkin. 

Ja voi. Tästä olen niin fiiliksissä, ettei mitään rajaa! Jarkko Aholan Ahola-kokoonpanon Tug of war! Tunnustan, että levyn ilmestyminen oli mennyt täysin ohi, mutta epätoivoisesti Aholan tuotantoa  netin syövereistä etsiessäni, törmäsin tähän albumiin. Elämä muuttui hetken päästä paremmaksi, kun huomasin, että tätäkin albumia myydään yhä! Välillä kun on käynyt niinkin, että on joutunut toteamaan, ettei jotain albumia mistään saa, ei välttämättä edes huuto.netistä. Kunhan tästä ehdin istua alas kuuntelemaan, niin julkaisen Tug of waristakin oman ylistyslaulunsa.

Vielä muutama ulkomainen hankinta.
Pirates of the Caribbean -leffojen kolmososan (At world's end) soundtrack. Ykkönen hyllystä jo löytyikin, mutta näiden hankkimisessa en ole pitänyt kiirettä vaan ostanut sitä mukaa, kun olen muistanut/osuu kohdalle. Tämä löytyi Amazon.co.uk:sta vitosella.
 
Vihdoin sain hankittua myös Rammsteinin Reise, reise -albumin niin ikään Amazonista. Ehkä tässä ennen Provinssirockia tulee hankittua myös muut puuttuvat albumit, mutta kyllä nyt jo hyllystä löytyvillä (Mutter, Liebe ist für alle da ja Herzeleid) pääsee oikein mukavasti fiilikseen. Toisaalta löytyyhän Spotifysta nykyisin Rammsteinin koko tuontanto, joten sitä kautta saa vielä kuunneltua omista kokoelmista puuttuvia biisejä. Ja on kyllä kuunneltukin. Kun Provinssi julkaisi tiedon, että Rammstein on festareilla lauantain pääesiintyjänä, en meinannut pysyä paikallani. Oli kyllä niin hieno uutinen, että alkuun epäilin paikkansapitävyyttä. Siitä asti, kun yhtye esiintyi Rock the beachissa olen miettinyt ja harmitellut sitä, etten aiemmin ole heidän keikoillaan käynyt. Sitten joku väitti, että Rammstein lopettaa (ei pitäisi ikinä uskoa ilman virallista vahvistusta) ja hetken mietinkin, että ei kai tämä nyt näin voi mennä, että näin vain yhden keikan. Onneksi ei. Heti artistisjulkistuksen aloin miettimään, että nyt pitää heinäkuussa järjestää itsensä Seinäjoelle ja kaikki muut menot saavat väistyä. On Rammsteinin keikat niin timanttista, että sen kerran, kun Suomeen tulevat, niin enää en aio niitä tapahtumia missata. Ensi vuoden puolella luvassa voikin olla vähän enempi Rammsteinin hehkutusta täällä bloginkin puolella. Niin, ja sittenhän ilmoitettiin, että myös Paula Vesala esiintyy samana päivänä Provinsissa. Aloin jo epäillä, että onko tämä tottakaan: Rammstein ja Vesala samaan aikaan samassa paikassa! Se alkoi kuulostaa jo liian hyvältä. Mutta totta se on, ja jos ei muuten jo odottaisi kesää, niin nyt alkaa tuntua mahdottomalta jaksaa malttaa heinäkuuhun asti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.