sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Musiikin tahdittamia lyijykynän jälkiä

Multa on välillä kyselty, millaisia juttuja piirtelen. Kävin viikonloppuna piirustuskansiotani läpi, kun etsiskelin kuvia, joita voisin näyttää. Samalla innostuin piirtämään uudelleen muutamaa sellaista kuvaa, jotka ensimmäisen kerran piirsin vuosia sitten. Jossain päin nettiä oli tällainen haaste, että pitää piirtää(tai maalta jne) jokin aiemmin piirtämänsä kuva, jotta voi verrata, millaista kehitystä on tapahtunut. Muutamat omat piirustukset tuntuivat huutavan tarvetta tulla piirretyksi uudelleen (useampikin, jos rehellisiä ollaan). Yksi näistä kuvista on Spice Girlsien Geristä ja kunhan saan sen valmiiksi, niin laitan siitä varmaan tännekin kuvaa.

Piirtämisessä (kuten kirjoittamisessakin) on vaan aina se sama juttu, että mitä vanhempi tuotos, sitä kriittisemmin sitä katsoo. Näkee enemmän virheitä kuin juuri valmiissa työssä ja pohtii, että miten ei ole voinut jotain juttua aikoinaan huomata.Tiettyyn pisteeseen asti piirtäminen on hyvin rentouttavaa, mutta itselläni nykyisin tulee toisinaan hetkiä, kun ahdistaa, kun ei ymmärrä, miten jonkin virheen saa korjattua. Sitten sitä kumittaa ja piirtää, kumittaa ja piirtää, ja välillä on vain annettava periksi ja annettava olla. Ärsyttävintä on tietenkin ymmärtää virheensä siinä vaiheessa, kun on saanut piirustuksen valmiiksi eikä oikein kehtaa enää alkaa muokkailemaan. Ja sitten sen pirullisen virheen kanssa on vain elettävä.

Poimin nyt joukosta muutaman musiikkiaiheisen tekeleen tänne bloginkin puolelle näytille. Jos keksin jonkun hyvän sivuston, niin varmasti laitan sitten enemmänkin piirustuksia esille. DeviantArtia joskus kokeilin, mutta tuntui, ettei se silloin ollut se itselle sopivin juttu, joten poistin tunnukset. Katsotaan, jos nyt keksisi jonkun uuden paikan. Mutta sillä aikaa tässä hieman esimerkkejä raapusteluistani, jotka kaikki on tehty lyijykynillä.

*
Tässä muistaakseni ensimmäinen piirrokseni ABBAn Agnetha Fältskogista vuodelta 2011. Paperi oli jonkin b-luokan vihkon sivu, joten kynä ei liikkunut erityisen sulavasti paperilla ja sen mielestäni näkee, ettei jälki ole erityisen pehmeää. Niin tai näin, olen suht tyytyväinen tähän edelleen, vaikka hiuksiin olisi voinut panostaa enemmän.
*
Christina Aguilera Bionic-teemalla (vuodelta 2011 tai 2012). Tämä oli toinen piirustukseni Christinasta ja edelleen mielestäni yksi parhaimpia onnistumisen hetkiäni, vaikka tietysti muutaman vian tästäkin löydän.

 

*
Niin ikään vuonna 2011 raapustelin Jennifer Lopezin parikin kertaa. Ylemmässä kuvassa loppui mielenkiinto vaatteiden kohdalla kesken, mutta erityisesti kasvot onnistuivat. Tämä, kuten Christinakin, on tehty laadukkaammalle paperille ja sen mielestäni huomaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.