lauantai 24. lokakuuta 2015

Vesala: Tequila (2015)

Paula Vesala julkaisi perjantain 23.10. soolouransa ensimmäisen singlen, Tequilan. Paula on biisin sanoittamisen ja säveltämisen lisäksi toiminut vastaavana tuottajana, toisena äänittäjänä ja yhtenä ohjelmoijista. Nyt musiikkiurallaan Paula käyttää taiteilijanimenä sukunimeään.

Olen odottanut Paulan soolotuotantoa PMMP:n lopettamisen jälkeen, ja Vain elämää -ohjelman myötä odotus kasvoi melkein sietämättömäksi. Mutta nyt, vihdoin, ensimmäinen maistiainen on saatu. Odotus on palkittu, ja olen niin onnellinen.

Tequila on raikas ja tunnelmoiva biisi. Ennen kaikkea biisissä kuuluu vapaus. Voidaan ajaa pitkin loputtomia valtateitä maan ääriin, päästä päähän, reunalta reunalle, rannalta metsään, peltojen välistä kaupunkiin. Ei tarvitse huolehtia mistään niin kauan, kun horisontti pysyy paikallaan ja on rakkautta. Yhdessä koetaan ne hetket, kun aurinko nousee ja laskee, maailma värjäytyy keltaisen ja punaisen eri sävyihin ja auringonsäteet halkovat taivasta. Välillä on pysähdyttävä motelliin yöksi ja siellä jatketaan elämisestä nauttimisesta, kun mukana on pullo tequilaa. Kun on tarpeeksi läheinen ihminen läsnä, ei tarvita puhettakaan, yhdessäolo ja elossa oleminen riittää. Voidaan olla vaiti, antaa tuulen tuivertaa tukkaa, kun nautitaan vauhdin hurmasta ja välillä istutaan korkeilla kalliolla katsellen taivaanrantaa. Kaksi epätoivottua ihmistä ovat löytäneet toisensa ja maailman, nyt voi olla onnellinen, kun menneisyyden voi jättää taakseen, kunhan ajetaan tarpeeksi lujaa.

Tämä on niin upea biisi, että olen kuunnellut sen jo varmaankin kymmeniä kertoja tämän päivän aikana. Ennen kaikkea biisin vapauden tunnelma on niin voimakas, että jotta sen tunteen voisi kokea uudestaan, on pakko kuunnella biisi vielä yhden kerran. Huikaiseva aloitus varmasti ja toivottavasti menestyksekkäälle soolouralle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.