keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Sashida Fumiya: Parallel (指田郁也 - パラレル=(フルver.)) (2012)

Olen ollut Postcrossingin ihmeellisessä maailmassa vasta kuukauden verran ja täytyy sanoa, että huikea idea. Parasta siinä on se, että korteissa ei puhuta maailman politiikasta tai muista kriiseistä. Postcrossingin ajatuksena on tuoda pieniä positiivisia asioita tähän sekavaan maailmaan. Ne ovat kortteja, joita harvat nykyisin enää saavat, koska postiluukusta tipahtelee vain mainoksia.

Olen jo saanut kortin muutamalta ABBA-fanilta maailman laidalta. Omanlaistaan  yhteenkuuluvuuden tunnetta, kun on jokin yhteinen asia, joka ilahduttaa. Ja ilahduttaa paljon.

Kun korttini saapui perille Malasiaan, oli kiitosviestissä biisisuositus, japanilainen biisi. Harvemmin tulee kuunneltua musiikkia, jonka esityskieli on sellainen, mistä ei ymmärrä sanaakaan. Mutta koska itse pyysin biisisuosituksia esittelytekstissäni, niin pistin suositellun biisin soimaan. (Rakkaudesta biisi kaiketi kertoo?)

Kielimuurin takia biisin sanomasta ei ole hajuakaan, joten tulee keskityttyä muihin asioihin. Ensin tykkäsin videosta: selkeän puhtaasta visuaalisesta ilmeestä ja siitä, että kaveri soittaa ilmaflyygeliä. Biisin kertosäe on vähän vaisu, mutta tarttuva. Suhtaudun yleensä vähän ristiriitaisesti pianopainotteisiin biiseihin, mutta tässä se mielestäni kulkee harmonisesti käsikädessä biisin rauhallisuuden ja selkeyden kanssa. Tämä on rauhoittava ja tasapainoinen biisi, jossa erityisesti instumentaaliosuudessa kuultava saksofoni soi kauniisti. Tämä voisi sopia vaikkapa sunnuntaiaamun herätysbiisiksi. Ei mitään liian räväkkää vaan sellaista, joka antaa hiljalleen palata unimaailmasta todellisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.