sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Aikakone: Hopeasiivet (2015)

Aikakone julkaisi 11.9.2015 uuden Hopeasiivet-singlen, joka ennakoi 15.10. julkaistavaa 2.0-albumia.
Hopeasiivet on rauhallinen, tunnelmoiva, vähän tuutulaulumainen. Lauletaan tytöstä, joka matkaa unimaailmaan, turvaan lastenhuoneen varjoja ja suurta maailmaa. Tarina kerrotaan äidin (vanhemman) näkökulmasta, kun hän katselee lapsensa kasvamista ja kun lopulta koittaa hetki, että lapsi muuttaa omilleen, toivotaan onnea sille matkalle. Teksti on Sanin käsialaa, joten varmasti oma lapsi ollut paljon mielessä biisiä tehdessä.

Taustoissa soi kitara, joka tuo biisiin leirinuotiomaista tunnelmaa. Sinne tai takkatulen ääreen tämän biisin juuri mieltääkin. Ympäristö on hiljennyt ja laulun kertoja miettii elämän reittejä tuleen tuijotellen. Kaunis balladi, jonka tulkinnassa tunnetta ei puutu. Muutaman kuuntelukerran jälkeen tämä ei kuitenkaan tarjoa enää uutta kuultavaa tai uusia fiiliksiä. Vaikka onkin huolella ja ammattitaidolla työstetty (kuten Aikakoneen biisit aina), ei tämä tee niin suurta vaikutusta kuin vaikkapa Liian vanha. Myönnän, että hieman petyin biisiin, mutta toisaalta yhtye osaa tehdä upeita balladeita esim. Pikkulintu. En oikein osaa sanoa, mikä on se puuttuva elementti, mutta oma korvani kaipaisi johonkin väliin jotain, joka rikkoisi biisin tasaisen menon. Sanon aina singlen aiheuttaman valjumman reaktion jälkeen, että katsotaan, miltä albumi kuulostaa ja ehkä biisi löytää paikkansa kokonaisuudessa. Näin on joskus käynytkin (mm. Nightwishin Élan), joten katsotaan, jos tämä tästä vielä löytäisi paikkansa.

Singlen kansi on huikean tyylikäs. Hauskasti ensimmäistä kertaa käytetty AK-lyhennettä. Vahvaa avaruusteemaa, joka viittaa myös sinne, mistä yhtyeen ura alkoi 20 vuotta sitten: Tähtikaaren takaa. Sinkun kannen tie johtaa kohti tähtisumua, tähtitaivasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.