torstai 13. elokuuta 2015

TOP 20 PMMP:n parasta biisiä, #3: Synestesia

Kuulkaas enot! -debyyttialbumilta löytyy mahtava aisteista sekaisin mennyt menobiisi Synestesia (san. Paula ja Mira).

Ei nyt tässä vaiheessa tietysti yllätä, että inhosin tätä biisiä aivan aluksi. Sekava ja kaaosmainen tunnelma, jota ei oikein kehtaa musiikiksi kutsua. Laulaminenkin oli vähän niin ja näin, että mitähän tuo nyt oikein on. Nooh, sitten tapahtui se kuuluisa valaistuminen. Biisi upposi kuin kirkas salama kuusen latvaan ja sen jälkeen tämän biisin tahdissa on fiilistelty monen monta kertaa. Tämä on PMMP:n menobiisien parhaimmistoa aivan ehdottomasti.

Kun opin arvostamaan biisiä niin totesin, että sekopäinen meininki on omaa luokkaansa eikä biisiä kuunnellessa vain voi olla paikallaan vaan tulee melkein tarve pyöriä kuin hallitsematon väkkärä. Vähän kuin Mira ja Paula keikoilla. Tässä on sellaista tunnelmaa, että kun tulee tarve "unohtaa kaikki se vakava, mitä on huomenna ja vittu ikinä" ja päästää kunnolla irti, niin tämä biisi on omiaan tarjoamaan tahdit sellaiseen holtittomaan revittelyyn. Oudot ympyrät, **tun hyvät muuvit, rokkaaminen ja mokaaminen sopivat niin hyvin yhtyeen rempseään tyyliin, että vaikka biisin inspiraation taustalla olisi jokin toinen tarina, en ihmettelesi, vaikka biisi olisi saanut inspiraationsa PMMP:n omista touhuista.

Täytyy mainita, että kuulin todella pitkään "niin kuin vastasyntynyt, tuntee puhtaasti, oi nauti!" -kohdan seuraavasti: "niin kuin vastasyntynyt tulee puhtaasti kuin tauti". Vähän tuota ihmettelin, mutta ajattelin, että kaipa siinä joku ajatus on taustalla. Ei tullut mieleenkään, että itse olisin kuullut väärin.

"Olen katsonut kirjainta hiukan pidempään
Se on A
Ja se on punainen
Kokoan aakkospalikoita torniksi
se lentää pois avulla siipien
Sulla on niin **tun hyvät muuvit
Sä näytät tuliselle
Oot jo päässyt läpi nämä pruuvit
ja rikot tajuntamme"
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.