tiistai 7. heinäkuuta 2015

TOP 20 PMMP:n parasta biisiä, #9: Kesäkaverit

Leskiäidin tyttäret -albumin Kesäkaverit (san. Paula) sijoittuu tässä listauksessa PMMP:n parhaimpien kappaleiden top-kymppiin.
Kesäkaverit on nimensäveroinen kesäbiisi, sillä jo biisin ensimmäiset sekunnit vetävät kuulijan mukaansa kesäisellä svengillään.
Kesäkaverit-promo (14.5.2007)

Hauska, huoleton, veikeä ja puhtaasti hyvää mieltä ja kesää palvova biisi.
Paula saa maalailtua täydellisen kesäpäivien ja -iltojen kuvia, millaista sakkia järvellä liikkuu ja millaisia kuningasideoita syntyy pienessä hiprakassa. Tuskin kenellekään tarvitsee sitä tunnetta avata tarkemmin, kun kerrotaan, että: "Jopa on laiska, kepeämpi päivä, sellainen, kun ei viitsi edes viheltää." Itselläni tulee vahvasti mieleen eräs tietty kesälomani mökillä. Koirani makoili pehmustetussa puutarhatuolissa ja välillä laiskasti raotti silmiään vain tarkistaakseen, että onko näköpiirissä mitään, mikä voi häiritä löhöilyä ja luonnon äänien kuuntelua.

Jäähyväiskeikalla PMMP ja yleisö riehaantui biisin aikana ja kun biisissä on kohta: "En muista teidän sukunimiä, voiko silloin sanoa ”ystävä”?", tuntui, että sillä hetkellä Paula ja Mira todella olisivat ajatelleet jokaisen paikalle tulleen kuulijan olevan ystäviä, vaikkei sukunimistä (eikä etunimistä) ollut mitään tietoa.

Nauruhermoja kutkuttelee, kun biisin tarinassa edetään siihen pisteeseen, että mennään Hiltoniin aamiaiselle. Stereotyyppinen Hiltonin vieras varmasti ajattelisi, että tuommoinen koko yön juhlinut ja värikkäästi pukeutunut ja jopa rääväsuinen sakki kuuluisi pikemminkin Omenahotelliin tai Hakaniemen torille kuin hienoon, sivistyneeseen ja kalliiseen hotelliin. Pystyn niin kuvittelemaan sen hienostonaisen aamubuffassa nyrpistelemässä huolella puuteroitua nenäänsä.

Suosikkikohtani koko biisistä on kuitenkin se säe, kun haistatetaan pitkät huolille ja nautitaan elämästä täysillä.  "Monta uutta kesäkaverii, tällaista on ehkä olla nuori: kerrankin unohtaa kaikki se vakava, mitä on huomenna ja vittu ikinä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.