lauantai 4. heinäkuuta 2015

Ostoksia: Jo Nesbo, Once upon a time..., Nightwish, Christina Aguilera

Olen yrittänyt löytää Jo Nesbon kirjoja omaan hyllyyn, mutta vaikkapa divareissa niitä on näkynyt hyvin harvoin. Menevät kai saman tien, kun hyllyyn tulevat. Niinpä katselin kirjoja vaihteeksi uutena ja CDON.comilla sai pokkareita alle 10 eurolla, joten tuli tilattua Poliisi ja Isänsä poika. Nyt puuttuu hyllystä enää uusin, Verta lumella.

 
Samalla osui silmään Once upon a time-sarjan dvd-julkaisut suomiteksteillä. Olen katsonut kaikki kaudet Netflixin kautta englanniksi, joten seuraavaksi ajattelin katsastaa, miten sarjan suomennos on tehty. Toivottavasti mitään liian hurjaa ei tule vastaan. Yleensä tulee mielenkiintoisia hetkiä, kun katsoo jotain leffaa/ohjelmaa ekaa kertaa suomennoksen kanssa, jos on aiemmin katsonut alkuperäiskielellä. Joskus huvittaa, että onpa oudon tuntuista, kun esim. joitain nimiä/paikkoja on suomennettu ja onpa käynyt joskus niinkin, että olen hermostunut suomennokseen ja vaihtanut tekstityksen englanniksi. Neljäs kausi jäi niin kutkuttavaan kohtaan, että odotus tuntuu edelleen kestämättömältä, joten ehkä näillä saa lievitettyä pahinta tuskaa.


Ajattelin pitkään, etten lähde Nightwishin julkaisujen kanssa hankkimaan kuin yhdet versiot kutakin albumia, koska siltä tieltä ei sitten ole paluuta. Tai helppoa se ei ainakaan ole. Muuutta. Kun kirjoittelin arviota debyyttialbumista, aloin huvikseni katsoa, millaisia erilaisia painoksia levystä on julkaistu ja olisiko missään myynnissä yhtään ensimmäisen 500 kopion erästä. Ei sillä, että välttämättä ostaisin, mutta levyn arvo olisi kiinnostanut. No, eipä tietenkään sitä osunut silmiin, mutta vuoden 2007 collector's edition, jossa herkkuina neljä bonusbiisiä. Eihän mun pitänyt, mutta...


Nightwish: Angels fall first (2007, special collector's edition)

Huvittavaa sinänsä, että menee kuukausia, ettei löydy edes kirppiksiltä mitään kivaa ja sitten lyhyen ajan sisään löytyy useampia. Hyvänä esimerkkinä Ebayn puolella vastaan osui kaksi Christina Aguileran espanjankielistä sinkkua kohtuuhintaan (alle 30 euroa yhteensä). Sinkkuja olisi ollut kolme, mutta siihen väliin tunki joku juuri minuutti ennen kohteen sulkeutumista ja näin haaviin jäi vain kaksi. Vähän ärsyttää ja harmittaa, mutta ei voi mitään, täytyy vain jatkaa odottamista ja etsimistä. Olen kyllä tosi iloinen näistä kahdestakin, sillä kuten moneen kertaan todettu, aika harvoin näitä sinkkuja näkee alle 50 euron. Varsinkin tuo Falzas esperanzas on yleensä pyörinyt 60-100 euron kieppeillä.

Christina Aguilera: Falzas esperanzas & Por siempre tú

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.