lauantai 25. heinäkuuta 2015

Muistoja 90-luvulta: Nylon Beat: Rakastuin mä looseriin (1996)

Nylon Beat oli 90-luvulla (ja vielä 2000-luvun alussakin) yksi suurimpia suosikkejani. Tavallaan vähän harmittaa, ettei nykyisin tule yhtyeen musiikkia juurikaan enää kuunneltua. Ehkä 90-luvulla tuli jokin raja täyteen, kun Naikkarit soivat uudestaan ja uudestaan. Eikä riittänyt pelkkä kuunteleminen vaan kaverin kanssa vedettiin huoneessani Naikkarikeikkoja melkein joka viikonloppu useamman vuoden ajan. Ja koska lauluosat oli jaettu tasapuolisesti Erinin ja Jonnan osiin, niin pitihän sitä sitten kuunnella jokainen sekunti ja taustalaulujen henkäykset, että kumpikohan voisi olla kyseessä. Joten, ehkä tosiaan yhdenlainen yliannostus tuli koettua. Siitä huolimatta, ettei yhtyeen musiikkia tule aktiivisesti enää kuunneltua, on sillä edelleen erityinen paikka musiikkihistoriassani ja levyhyllyssäkin. Kyllä noita sinkkujenkin remix-versioita on tullut aikoinaan siinä määrin veivattua, ettei näistä koskaan varmasti raaski luopua.


Aika monia Nylon Beat ärsytti ja minuakin silloin ihan aluksi, vuonna 1996. Tavallaan kuitenkin pikkuisen tykkäsin radiossa soitetuista biiseistä jo ennen kuin aloin fanittaa yhtyettä kunnolla.

Yksi radioiden suosikkibiiseistä oli Rakastuin mä looseriin, jossa haikaillaan sen aidon rakkauden perään sen sijaan, että miehen pitäisi olla salonkikelpoinen: komea ja voittaja-ainesta. Tytöt henkäilevät herkästi honottaen, omaleimaisesti ja taatusti mieleenjäävästi.

Tämä biisi taisi löytyä vain yhdeltä tai kahdelta c-kasetiltani, ja kun olin siirtynyt inhoamisesta fanittamiseen, oli mieletön fiilis, kun sekalaisten joukosta kajahti tämä biisi. Erityisesti biisin alkutahdeissa oli jotain todella siistiä. Ja onhan biisi toki edelleen tarttuva ja selkeä pop-kappale, jota on coveroitu ulkomaita myöten.

NB-fanituksen aikana olen vuoroin kyllästynyt ja vuoroin löytänyt biisin taas uudestaan. Loppupeleissä Looseri ei kuitenkaan koskaan päässyt suurimpien suosikkieni listalle, sillä monet muut biisit olivat niin paljon parempia. Mutta nythän tämä on jo klassikko. Aitoa 90-lukua ja kyllä tästä näin monen vuoden (kohta 20 vuotta, apua!) tulee ne lapsuuden kesät mieleen, kun kuunneltiin Kiss Fm:ää, korvalappustereoita ja pidettiin levyraateja c-kasetteja kelailemalla.

"Oon niin kuin osa sua ja sun elämää, et fuulaa ystävää, sä oot vain mun, oon sun."

Vaikkei kummassakaan videossa ole erityisen laadukas ääniraita, niin kyllähän noista vertailukohtaa vähän saa, kun toinen veto on vuodelta 1996 ja toinen vuodelta 2003."Nyt koko tää mesta laulaa!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.