keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Saara: Ur Cool (2015)

Saara (Smokahontas, Sara Maria Forsberg) on mielenkiintoinen ilmiö ja on hienoa, että suomalainen pystyy vaikkapa netin kautta ponnistamaan suoraan isoille areenoille ja unelmiaan toteuttamaan. Olenkin jonkin verran seurannut missä mennään. Erityisesti kiinnosti millaista musiikkia on luvassa, sillä muutaman Youtube-videopätkän perusteella rahkeita riittää monelaiseenkin tulkintaan.

Tällä viikolla julkaistiin ensimmäinen sinkku, Ur cool. Biisi on toki erittäin tarttuva ja kertosäe pyörii päässä jopa monen tunnin yöunien jälkeen. Harmillista tässä on se, että biisi on pilattu liiallisella autotunella, jota ei todellakaan tarvittaisi ja kököillä sanoituksilla, jollaiset varmasti löytyisi yhden jos toisenkin teinin päiväkirjojen sivuilta. Biisi ei mielestäni erotu joukosta vaan sekoittuu 2010-luvun biisien joukkoon, niihin, jotka soivat kyllästymiseen asti radiokanavilla. No, toisaalta tällä varmasti se maali saavutetaan, sillä aivan varmasti tästä tulee kesän radiorenkutus.

Tähän mennessä Saaralle oli kuitenkin ehtinyt kertyä jo fanikuntaa ja tunnettavuutta, joten uskon, että sinkuksi olisi voitu valita sellainen, jossa pääosassa on artistin kaunis ääni ja se tulkinta eikä tämmöistä sekavaa tusinatuotosta. Saara vaikuttaa sen verran lahjakkaalta artistilta, että hän varmasti olisi itse tehnyt paremmat ja monipuolisemmat sanat, jotka olisivat voineet pelastaa sen, että biisi kokonaisuudessaan on aikamoista sekametelisoppaa. Tai jos biisin sanat olisi tehty eri kielillä -kuten videossa- olisi se nostanut biisin tasoa. Nyt herää vain ajatus, että toivottavasti suuri levy-yhtiö ei onnistu pilaamaan Saaran taiteellista lahjakkuutta. Harmillista, koska olisin kovasti toivonut, että tästä olisi saanut omalle soittolistalle uuden suosikkibiisin. No, albumi on vielä tulematta, joten toivotaan, että muut biisit ovat persoonallisempia. Toivoa ei ole menetetty.

Musavideo on hauska ja kivan värikäs, jossa Saaran persoona pääsee esille. Harmi, ettei biisi ole samaa tasoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.