perjantai 17. huhtikuuta 2015

Mika Ikonen: Kaikki on oolrait (2015)

90-luvun supersuositusta XL5-yhtyeestä tuttu solisti Mika Ikonen on juuri julkaissut uuden Kaikki on oolrait -sinkun. Mika on sooloillut aiemminkin ja tekee edelleen aktiivisesti keikkaa Käsityöläiset-yhtyeen kanssa, eli varsinaisesti hiljaiseloa ei hän ole viettänyt, vaikkei julkisuudessa olekaan aktiivisesti ollut esillä.

Satuin iltapäivällä kuuntelemaan Metro Helsinki -radiokanavaa ja Mika oli siellä haastattelussa ja samalla selvisi, että hän tekee uutta musiikkia. Olin yllättynyt, sillä luulin, ettei tältä saralta kuulla enää uutta musiikkia, kun muutama vuosi sitten tehty XL5:n comebackin taisi hiipua aika nopeasti. Mielenkiinnosta halusin kuunnella, millaista musiikkia Mika -nyt k:lla- on saanut tehtyä. Ja biisihän oli mukava yllätys. Kaikki on oolrait on hyvänmielen biisi, jonka kertosäe jää samantien junnaamaan päähän. Pitkä matka on tultu XL5-yhtyeen aikaisista biiseistä, sillä naisia viettelevän nuoren kundin sijaan uudella sinkulla laulaa aikuisempi mies arjen iloisista asioista. Biisi on sopivalla tavalla simppeli: soittimet erottaa toisistaan, Mikan laulu soljuu kivasti pääosassa ja tempo on eteläisen letkeä. Sanoituksissa on muutama kohta, jotka kalskahtavat korvaan ikävästi, mutta meininki kuittaa nuo pienet notkahdukset. Biisissä on raikkautta ja voisin hyvin kuvitella sinkusta tämän kesän jammailubiisiä, sillä kesäisien päivien tunnelmaa tässä on, jos jotain.

Tämä sopisi niin hyvin vaikkapa juhannusfestareille, kun artisti rallattelee lavalla kitaran kanssa, aurinko laskee verkkaisesti horisontissa, juhannuskokon hiilloksesta nousee vielä savua ja ihmiset lekottelevat nurmikolla rentoutuneina ja elämän pienistä hetkistä ja musiikista nauttien.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.