keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Muistoja 90-luvulta: Alexia: Summer is crazy (1996)

Kun aurinko alkaa näyttäytyä useampana päivänä, alkaa kovasti mieli vaellella kesän lämpimiin päiviin. Yksi ehdottomaksi merkittävimpiä ja suurimpia kesän fiilistelybiisejä on Alexian Summer is crazy. Biisi on tulvillaan 90-luvun iloista melodiaa, auringonpaistetta, kirkkaana hehkuvaa sinistä taivasta ja rentoa meininkiä.

Summer is crazy soi aikoinaan radiossa vähintään sata kertaa päivässä, joten se juurtui lähtemättömästi merkittäväksi osaksi noita kesiä. Sen verran muistan, että kuulin sanat niin väärin kuin vain mahdollista, mutta harmikseni en enää muista yhtään esimerkkiä.

Kun viime vuoden Suvilahden ysärifestareilla Alexia päräytti tämän biisin soimaan lämpimässä elokuun illassa, tuntui kuin aikakone olisi vienyt sekunnissa vuosia taaksepäin. Kaikki ne ihanat, positiiviset hetken palautuivat mieleen. Kun kuunneltiin radiota sormi rec-nappulalla, hypittiin hyppynarua yhteentoista asti valoisina kesäiltoina tai kun käveltiin samoja hiekkapolkuja uudestaan ja uudestaan.

Aivan ihana, elämänmyönteinen ysäribiisi, joka on jo niin vahvasti nostalginen, ettei sitä voi arvostella ilman, että ysärilasit sumentavat arviointikykyä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.