maanantai 23. maaliskuuta 2015

Korvamatoja vol. 2

Meghan Trainor: All about that bass
Vapaa-ajalla kuuntelen mahdollisimman vähän radiota juuri siksi, että radio pilaa hyvätkin biisit. Puhumattakaan siitä, mitä se tekee ärsyttäville biiseille. Vaikka muuten tykkään Groove FM:stä, niin toki sielläkin tulee näitä vähemmän inspiroivia biisejä. Ja tämä ärsyttävä korvamato on Meghan Trainorin All about that bass. Vaikka biisi on yksi tämänhetken typerimmistä, on se osattu rakentaa sikäli fiksusti, että halusi tai ei, se on rytminsä ja bassonsa (hekoheko) puolesta erittäin helppo omaksuttava ja tunkeutuu pääkoppaan armottomasti. Ja jää sinne. Kun tämän kuulee kerran, niin hiisi vieköön, kun aivot pyörittävät sen jälkeen rasittavuuteen asti samaa lainia: "I'm all about that bass, bout that bass, no treble..."


Erin: Ei taida tietää tyttö
Erinin biiseissä ei varsinaisesti ole mitään vikaa, sillä ovat persoonallisia, raikkaita ja sanoituksissa on ajatusta. Vaikka olen yrittänyt, niin siitä huolimatta en oikein jaksa niitä kovin montaa kertaa kuunnella ja jatkuva radiosoitto on kyllästyttänyt lopullisesti. Biisit ovat tarttuvia ja yksi hyvä esimerkki on Ei taida tietää tyttö. Pirun ärsyttävä, koska sitä ei saa päästä pois sitten millään. Jossain vaiheessa tulee se fiilis, että tekisi mieli hyppiä pitkin seiniä ja raivata ulosmenoaukko betonin läpi paljain käsin. Sikäli hyvin rakennettu biisi, että haluamattaankin alkaa hyräillä kertosäettä.


Grease: You're the one that I want
70-luvun musikaalin elokuvaversiossa kuullaan John Travolta ja Olivia Newton-Johnin duettona You're the one that I want. Menoa, lanteiden keinuttelua ja hyvää mieltä. Ja nimenomaan tuo kertosäe on tämän biisin kohdalla se, joka helposti junnaa koko päivän päässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.