tiistai 9. joulukuuta 2014

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus: Älkää selvittäkö (2004)

Viikon biisiksi valikoin tällä kertaa yhden suosikkini Timo Rautiaisen ja Trio Niskalaukauksen tuotannosta. Älkää selvittäkö löytyy Kylmä tila -albumilta (2004) ja sanat biisiin ovat tehneet Jarkko Martikainen ja Timo. Kaksikko on saanut tehtyä erittäin osuvat ja nerokkaat sanat, jotka ehdottomasti ovat tämän biisin kantava voima.

Tutustuin biisiin aikoinaan, kun etsin ahkerasti uutta musiikkia kuunneltavaksi. Muistaakseni albumi oli kaverilta lainassa ja albumin aloitusraitana tätä tuli kuunneltua vähän enemmän kuin muita, vaikka hyviä biisejä nuo muutkin ovat.

Timon tulkinnoissa on aina kunnon asennetta ja hän todella tulkitsee jokaisen biisin erittäin uskottavasti. Tässäkin tykitys on senlaatuista, että kyllä tämä lähes huomaamatta asettautuu pääkoppaan pyörimään. Aiheena edelleen ajankohtainen (ja varmasti tulee olemaankin aina tasaisin väliajoin). Loistavasti saatu biisin ärsyyntymistä, vaatimusta rehellisyyteen ja toisaalta sopivasti sellaista haistakaa paska -asennetta. Diggailen erityisesti myös kertosäkeen melodiasta, sopii biisin fiilikseen kympillä.

"Tässä leikissä on kaikkein inhottavinta, ettei tiedä mistä ilmansuunnasta saa turpaansa. Joku toinen tekee virheen, peilissä on herra Täydellinen."

."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.