keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Kuulas: Kirje Marialle (2014)

Aikakoneessa Vera-taiteilijanimellä esiintynyt ja tutuksi tullut Heidi Puurula perusti Kuulas-nimisen yhtyeen, jonka olemassaolosta kerrottiin julkisuuteen vuonna 2013. Hänen lisäkseen yhtyeeseen kuuluu Emilia Takayama (piano, ohjelmointi, sovitus) ja Suska Jyllinmaa (sello, sävellys, laulu). Vuonna 2011 perustettu yhtye on viimein antanut kuulua itsestään ensimmäisen biisin muodossa. Kirje Marialle on joululaulu, jonka sävellys ja sanoitus on Heidin käsialaa, ja jonka hän myös tulkitsee. Toisin kuin Aikakoneessa, on Heidi nyt bändissä pääosainen tulkitsija.
Kuva yhtyeen Facebook-sivuilta
Kirje Marialle on hyvin korvaystävällinen, runomainen ja selkeä biisi, täydellinen joulun tunnelman tuoja. Pääosan tässä biisissä valtaavat kauniisti soiva sello ja kirkkaana soliseva laulu. Elementit on pidetty toisaalta hyvin pelkistettyinä niin, ettei biisiä ole tungettu täyteen kaikenlaisia pimpelipompeli-joulukulkusia vaan on keskitty pikemminkin olennaiseen: tunnelmaan ja sanomaan. Tässä on sopivan raikas, ilmava ja - kuten bändin Soundcloud-sivuillakin kuvaillaan - eteerinen kokonaisuus. Heidillä on upea ääni, joka pääsee tämäntyyppisessäkin musiikissa ja näillä taustoilla hienosti esille ja loistamaan. Kirje Marialle on osoitus siitä, että hyvää on kannattanut odottaa ja uusi albumi, Kuupuutarha, on takuulla hankintalistalla, kun sen keväällä 2015 pitäisi tulla ulos.

"Maria, kyyneeleet äitien, pois pyyhi lohduksi ihmisten, Maria, puutarhoiksi aavikot muuttaisin. Vaan peittää ohjukset yön, Jerusalem."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.