maanantai 10. marraskuuta 2014

Muistoja 90-luvulta: Lou Bega: Mambo no. 5 (1999)

Yksi monista 90-luvun suosikkibiiseistäni oli saksalaisen Lou Began versio Mambo no. 5 -biisistä. Biisinhän on alkujaan levyttänyt ja säveltänyt kuubalainen Dámaso Pérez Prado vuonna 1949. Lou Began versio julkaistiin vuonna 1999, ja se valtasi listojen kärkisijat svengaavalla rytmillään.

90-luvulla biisi jäi mieleen hauskalla rytmillään ja hyväntuulisuudellaan. Tykkään myös Lou Began äänen soinnista, ja kyllähän hän aikas kivasti hymyilee tuossa videolla (aikamoinen yhdennäköisyys alkuperäisen esittäjän kanssa muuten). Tämän tahtiin on aivan mahtava tanssia, sillä tämä vetää väkisinkin mukaansa ja tuo hymyn huulille.

Pian tämän biisin jälkeen muistan kuulleeni I got a girl -biisin radiossa ja vaikka diggailinkin siitä, niin samalla silti häiritsi, että biisi kuulosti niin paljon Mambo no. 5:lta. (Luulin, että Lou Bega julkaisi vain yhden levyn, mutta näköjään niitä on tullutkin neljä, joista viimeisin vuonna 2013!)

Ei tätä nykyään kovin usein kuuntele, mutta ysärilistalle ysärifiilistelyyn kuuluu aivan ehdottomasti. Sanat ovat muuten edelleen jollain pään sisäisellä kovalevyllä tallessa, mutta eipä mikään ihmekään, koska kyllähän tätä silloin soitettiin.Lisäksi Lou Began versiosta on tehty myös Disney-versio. Aika hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.