tiistai 9. syyskuuta 2014

Jenni Vartiainen: Eden (2014)

Jenni Vartiainen julkaisi elokuun lopulla uuden Eden-sinkun, joka tulee Terra-albumin platinapainokselle (julkaisu 3.10.2014).

Ehdin hetken jo toivoa, että tulisiko kokonaan uusi albumi uuden sinkun myötä, mutta pieni pettymys iski, kun tajusin, että kyseessä onkin uusintaversio Terrasta. Ihmettelinkin kyllä vähän, että ehtisikö Jenni näin nopeasti edellisen albumin jälkeen kerätä kasaan albumillisen verran uutta materiaalia. Ei tosiaan sitten ehtinyt ja tietysti parempi, ettei sitten hutiloimalla tehdä sekundaa.
Ymmärrän toki, että artistin täytyy käyttää hyväkseen kaikki ylimääräinen positiivinen julkisuus ja näin ollen tämä platinapainoksen julkaisukin selittyy mielestäni selkeästi sillä, että Vain elämää -ohjelman pyöriessä ruuduissa, täytyy saada markkinoille jotain sellaista, joka saa ihmiset levykauppaan ja näin saadaan kasvatettua artistin levymyyntiä. Eikä siinä mitään, mielestäni olisi typerämpää jättää tilaisuus käyttämättä etenkin, kun muusikon ura ei ole se kaikista helpoin eikä seuraavan tilinauhan suuruudesta ole aina täyttä varmuutta. 

Mutta jotta tästä uudesta julkaisusta ei jäisi pelkkä rahanmaku suuhun, toivon, että siellä on oikeasti jotain erikoista. Jotain, jonka vuoksi levyn voisi ostaa sellainenkin, jolla kyseisen albumin normiversio jo on. Uusi versioita biiseistä on ehkä turha toivoa, mutta olisi kyllä hauska, jos albumilta löytyisi vaikka duetto jonkun Vain elämää -aristin kanssa. Tai useampi. Veikkailen/toivon myös, että mukana olisi jonkinlainen DVD Terra-albumin ajoilta, eli vähintään tuplalevy olisi tämän painoksen syytä olla.

Itse biisistä vielä sananen. Eden ei ensivaikutelman perusteella päässyt Jennin top-biisien listalle, mutta parempi tämä on kuin Junat ja naiset -sinkku. Edenissä on Jennille ominaista raikkautta, haikeutta, monipuoliset sanat ja mieleenjäävä melodia. Kyllä tässä vahvasti erobiisin tunnelmaa on, vaikkakin myös orastavaa uskoa huomiseen on havaittavissa. Kertosäe kuulostaa hämäävän tutulta, mutten ole vielä keksinyt, mitä biisiä se muistuttaisi. Tykkään biisistä, mutten ihan kympillä (ainakaan vielä), sillä jokin tässä kokonaisuudessa vielä hieman odotuttaa avautumistaan. Veikkaan kuitenkin, että tämä toimii livenä paremmin ja livevedon jälkeen varmasti löytää tämäkin oikean paikkansa. No, Tavastialla se toivottavasti sitten nähdään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.