lauantai 16. elokuuta 2014

Musiikkiostoksia: Leevi and the leavings, Nightwish, Guns'n'roses...


Löysin paikallisesta divarista lisäyksiä levykokoelmaani. Make some noise (2007) on kokoelma John Lennonin biisejä muiden artistien laulamana. Suurin osa ei oikein toimi, mutta löytyy sieltä muutama oikein kelpo vetokin. Suurin syy tämän levyn hankinnalle oli (tietysti) Christina Aguilera ja hänen versionsa Mother-biisistä. Jälleen osoitus siitä, miten lahjakas artisti on kyseessä (niin John kuin Christinakin), sillä biisi saa aikaan kunnon väreet. Tässä on kyllä sellainen veto taas, joka kestää kuuntelua useammankin kerran peräkkäin.

Toinen löytö oli Leevi and the leavingsin kokoelma Unelmia ja toiveita (1989). En yleensä osta kokoelmalevyjä sellaisilta artisteilta, joiden kaikki albumit jo löytyvät hyllystä, paitsi sitten sellaisissa tapauksissa, kun on tarkoitus kerätä kaikki mahdolliset julkaisut. Tosin tämänkään "säännön" kanssa en ole kovin johdonmukainen, sillä hyllystäni ei esimerkiksi löydy yhtään Leevien sinkkuja (ei cd-versioina eikä vinyyleinä). Ja ihan siitä syystä, että yhtyeen sinkut maksavat aivan järjettömästi ja yleensä niissä ei ole kuin se sama versio kuin albumillakin. Tähän mennessä en nimittäin muista nähneeni Leevien sinkkuja ikinä alle 20 euron. Tokihan se olisi hienoa, jos jonain päivänä hyllystä oikeasti löytyisi jokainen Leevien julkaisu. 


Myös kirpparireissu tuotti tulosta, sillä löysin Guns'n'roses-yhtyeen Greatest hits-kokoelman. Ehkä tästä alkaa sitten yhtyeen muidenkin levyjen keräily, mutta toistaiseksi tämä on ainut laatuaan.
Lisäksi mukaan tarttui Nightwishin Amaranth-single. Se maksoi vain kaksi euroa, joten vaikken ainakaan vielä NW:n sinkkuja aktiivisesti keräile, niin onhan tuossa ihan mukavasti lisäherkkuja (demoversioita ja While your lips are still red-biisi). Nightwishin kohdalla on vähän sama kuin Leevienkin, että sinkut yleensä maksavat niin paljon, että en ole viitsinyt lähteä siihen rumbaan mukaan. Sillä jos hankkii yhden sinkun, niin jotta hommassa olisi jotain järkeä, niin sitten pitäisi hankkia ne kaikki muutkin. ;)
Nähtäväksi siis jää, jääkö tämä hyllyyn ja tuleeko sille kavereita, vai myynkö tämän jossain vaiheessa eteenpäin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.