maanantai 9. kesäkuuta 2014

Vain elämää 3

Kolmannen kauden Vain elämää -tähdet on nyt julkaistu ja mukana ovat Paula Koivuniemi, Paula Vesala (PMMP), Samuli Edelmann, Elastinen, Jenni Vartiainen, Vesku Loiri ja Toni Wirtanen (Apulanta).

Katsoin ohjelman ensimmäisen kauden ihan mielenkiinnosta, joskin Neumannin tulkinnat aiheuttivat vain tuskaista myötähäpeää, sillä mies tuntui ainoastaan pihisevän ja vinkuvan laulamisen sijasta. Eivätkä oikeastaan muutkaan ensimmäisen kauden artisteista kuuluneet suosikkeihini. Erin nyt on ihan kiva ja siedettävä, ja biisitkin ihan ok, mutta hän ei ole kuitenkaan sellainen artisti, jonka tulkinnat hurmaisivat kerta toisensa jälkeen. Kakkoskaudella mukana oli ainoastaan Ilkka Alanko, jonka musiikista pidän, ja kaikki muut kuuluivat enempikin ärsytys-osastolle. Etenkin Jukka Poika, Maarit Hurmerinta ja Anna Abreu.

Vähän pelkäsin, että kolmanteen kauteen olisi tungettu mukaan Antti Tuisku, Chisu tai Lauri Tähkä, ja silloin olisi kyllä täytynyt jättää katsomatta kokonaan.
Nyt mukana olevat artistit ovat kaikinpuolin positiivinen yllätys. Jenni Vartiainen, Paula Vesala ja Samuli Edelmann kuuluvat omiin suursuosikkeihini. Paula Koivuniemi on omalla tavallaan hyvinkin mielenkiintoinen persoona. Vaikken Apulannasta yhtään tykkää, olen kuullut, että Toni Wirtanen osaa vetää hyvin myös muunlaisia biisejä, eli hänen tulkintojaan odotan suurella mielenkiinnolla ja toisaalta jopa toivoisin, että tämänhetkiset käsitykseni hänestä muuttuvat täysin. Elastinen ei juuri herätä mitään tunteita, sillä en kuuntele suomirappia, ja toisekseen Elastisessa ei ole samaa ärsyttävyyttä kuin Cheekissä

Tajuan kyllä, miksi Vesku on mukana, mutta itse en ole ikinä ymmärtänyt, mitä hienoa on Veskun jollottavassa laulutyylissä. Ainut hyvä veto on Naurava kulkuri, mutta sekin menee enempi huumoriosastolle. Myönnän, että kun Vesku ja Jenni vetivät Jennin Halvalla-biisin livenä Helsingin Kansallisteatterissa, oli hetki hyvinkin koskettava. Vesku todella tulkitsi tekstin sydäntäsärkevästi ja ensimmäisen kerran annoin tunnustusta sille, että hänenkin lauluaan pystyy kuuntelemaan. Tosin se oli vain tuo hetki ja toistaiseksi uutta ei ole tullut. Positiivista tässä kuitenkin on se, että kukaan (edes Vesku) ei kuulu niihin artisteihin, joiden persoona tai musiikki ärsyttää yli rajojen. Tässä on nyt kaikinpuolin hyvänkuuloinen poppoo kasassa (nooh, oisihin ollut siistiä, jos vaikka Timo Rautiainen olisi ollut mukana Veskun sijaan) ja uskonkin, että nyt on luvassa tähän mennessä mielenkiintoisin kausi.

Nyt, kun tunnen melkein kaikkien osallistuvien artistien tuotantoa enemmän kuin yhden biisin verran - toisin kuin viime kaudella- niin pakko vähän heitellä ilmoille omia ajatuksia, mitkä biisit voisi olla kiva kuulla. Mutta kun en tiedä Veskulta kuin yhden ja Elastiselta kaksi biisiä, niin jätän heidän tuotantonsa kokonaan pois tästä listauksesta.

Paula Koivuniemi: Rusketusraidat (PMMP), Pienestä kii (Samuli), Suru on kunniavieras (Jenni), Viisaus ei asu meissä (Apis)
Paula Vesala: Sata kesää, tuhat yötä (Paula K.), Tuhat yötä/Valoista kirkkain (Samuli), Missä muruseni on (Jenni), Vasten mun kasvojani (Apis) 
Samuli Edelmann: Perhonen (Paula K.), Päiväkoti (PMMP), Ihmisten edessä (Jenni), Hiekka (Apis)
Jenni Vartiainen:  Älä sano, että rakastat mua (Paula K.), Pariterapiaa (PMMP), Sininen sointu (Samuli), Armo (Apis)
Toni Wirtanen: Kuuleeko yö (Paula K.), Taitelia (PMMP), Kaikki tahtoo (Samuli), En haluu kuolla tänä yönä(Jenni)
Elastinen: Jos konduktöörin nait (Paula K.),  Joku raja (PMMP), Nettiin (Jenni), Ruma mies (Samuli), Piiskaa (Apis)
Vesku Loiri: Yöperhonen (Paula K.), Lautturi (PMMP), Palava pää (Samuli), Tunnoton (Jenni), Ilona (Apis)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.