lauantai 14. kesäkuuta 2014

Rosvojen haaste: Ekat kerrat musiikin parissa

Rosvot haastoivat (musa)bloggareita kertomaan omista ekoista kerroistaan ja päätin tarttua haasteeseen, koska tämmöisiä vastauksia on aina kiva kaivella omista muistilokeroistaan.


Ensimmäinen yhtye, jota olet sanonut lempibändiksesi? 

Aluksi luulin olevani ihan varma vastauksesta, mutta sitten aloin miettiä asiaa tarkemmin enkä ollutkaan enää aivan varma. Veikkaisin kuitenkin, että ennen ysäribändejä olen sanonut Bon Jovia lempibändikseni. Ja todennäköisesti vain siitä syystä, että se oli siskoni lempibändi ja soi meillä kotona jatkuvasti. Tykkäsin kyllä ihan oikeastikin noista biiseistä jo tuolloin ja lauloinbiisien mukana, vaikken englantia vielä osannutkaan. I'll sleep when I'm dead -biisin kohta "Gonna live my life while I'm alive" taipui luonnollisesti muotoon "gonnalimalamalaiv".Ensimmäinen yhtye, jota olet fanittanut?
 
Tästä ei ole epäilystäkään. Vastaus on luonnollisesti Aikakone. Ensimmäinen suuri rakkauteni. Vaikka olin myös kova Spice Girls- ja Nylon Beat-fani, niin Aikakone oli kuitenkin ensin ja kuten kaikki ensirakkaudet, tämäkin teki lähtemättömän muiston sydämeeni. Keräsin lehtileikkeitä, vuorasin seinäni julisteilla, kuuntelin biisejä alusta loppuun kotona tai korvalappustereoilla, lauloin ja tanssin biisien tahdissa, ja koetin jopa tehdä itselleni samanlaisia kampauksia kuin Veralla

Muistan vielä, kuinka vuonna 1995 kaikki ympärilläni puhuivat Aikakoneen musiikista ja keikoista, mutta itselläni ei ollut mitään käsitystä, millaista musiikkia yhtye soitti. Kaverilta sain sitten C-kasetin lainaan ja se oli siinä. Sinä kesänä ei sitten muuta kuunneltukaan. Ah, kultainen 90-luku!


Ensimmäinen levy, jonka olet saanut? 
Ensimmäinen levy, jonka sain oli Kippari-Kallen suosikit. Lastenlauluja siis. Mutta ensimmäinen "oikea" levy oli melko varmasti Mr. Presidentin We see the same sun. Olin kotona kipeänä ja kesä oli kuumimmillaan. Äitini oli lähdössä kaupungilla käymään ja kysyi, haluaisinko jotain. Näytin talteen leikkaamani Mr. Presidentin albumin kannen kuvan ja pyysin sitä. Yllätys oli suuri, kun äiti tosiaan toi kuin toikin levyn minulle! Sitä onnen määrää!

Ensimmäinen levy, jonka olet omilla rahoillasi ostanut? 
Tämä on vaikea. Lasketaanko se omilla rahoilla ostamiseksi, jos vanhempani ovat sen maksaneet, mutta olen luvannut maksaa sen myöhemmin takaisin? Silloin kyseessä olisi Michael Jacksonin HIStory-tuplalevy. Mutta nyt kun tarkemmin muistelen, enpäs tainnut sitä koskaan maksaa heille takaisin. Mietitäänpä lisää. Jostain mieleni syövereistä pulpahtaa kaksi levyä: ABBAn More Gold ja Leevi and the leavingsin Raparperitaivas. Molempien ostotapahtuma on jostain syystä edelleen mielessäni yhtä kirkkaana kuin olisin eilen levyt ostanut. Molemmat olen ostanut Anttilasta, tai tuolloin sehän oli Topten-osasto. Leevin Myyrmannista ja ABBAn Graniittitalosta. Nyt en kyllä millään saa hahmotettua kumman olisin ostanut ensin, joten vastaan molemmat.


Ensimmäinen festarisi? 
En ole koskaan oikein lämmennyt festarien yleisvaikutelmalle: tuhansia kännisiä ihmisiä, ryysistä ja kallista ruokaa.Tästä syystä ensimmäinen festarikokemukseni ajoittuu varsin myöhään, eli vuoden 2007 Vantaan Myötätuulirockiin, jonne saimme työporukalla vapaan pääsyn ja kyseisenä päivänä satoi aivan pirusti! Timo Rautiainen oli tosi mahtava, mutta muut artistit jäivätkin Timon varjoon.


Ensimmäinen klubikeikkasi? 
Täytynee vastata rehellisesti. En ollut aivan täysi-ikäinen, kun menin ensimmäiselle klubikeikalle vuonna 2001. Keikoille oli suuri halu päästä musiikkia kuuntelemaan ja vaikka ikä ei riittänyt, pokka riitti kokeilemaan, ja sisään pääsin ongelmitta. Olin siis 15-vuotias tuolloin ja kyseessä oli Aikakoneen keikka Vantaalla. Vaikka Aikiksen kultavuosista oli ehtinyt kulua jo jokunen vuosi, oli yhtye mielettömässä vedossa ja keikka oli kokemuksena ainutlaatuinen. Ensimmäinen kerta, kun olet blogannut musiikista?
Meinasin ensin sanoa, että bloggasin musiikista ensimmäistä kertaa ensimmäisessä musablogissani (Soitinkaupan ikkunassa) vuonna 2009, mutta muistin sitten, että minulla oli ennen tuota blogia Windows live -viritelmä, johon pystyi luomaan blogitekstejä. Sinne jotain musiikkiaiheista joskus raapustelin. Yleensä aloittelin bloggauksen jollain biisin pätkällä ja siihen liittyen kirjoittelin omia fiiliksiä ja mitä muuta nyt päässä sattui pyörimään. Sitten perustin pelkästään musaan keskittyvän blogin ja siellä ensimmäinen postaus oli musa-aiheisia kysymyksiä sisältävä meemi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.