maanantai 30. kesäkuuta 2014

Muistoja 90-luvulta: Tyylilyyli (Mascara feat. Frederik)

Pahoitteluni etukäteen seuraavan biisin postauksesta, mutta mun on pakko. ;)

Satuin pyörimään Youtubessa ja vastaani tuli Tyylilyyli-musavideo vuodelta 1997. Mulla oli aikoinaan Mascaran kasetti (ei tosin aitona, vaan kopioituna kirjastosta lainatulta cd-levyltä), ja Tyylilyyli oli koko levyn kovin. Tykkäsin biisistä ilman Frederikiä tosi paljon, mutta olin ihan fiiliksissä, kun Rantarockin kokoelmalevyltä löytyi tämä duetto! Siis voiko olla mitään parempaa kuin Mascara ja Frederik samalla biisillä! Eeh...

(Mascara on 90-luvun kolmen hengen tyttöbändi, joilla taisi olla vain yksi hitti: Erittäin hyvä (ellei täydellinen). Eivät olleet ihan tosissaan vaan muistaakseni parodioivat kaikenmaailman tyttöbändejä. Mitään et kyllä ole menettänyt, jos et muista tätä yhtyettä.)

Tämän biisin suosio ja merkitys itselle ehkä selittyy sillä, että tuohon aikaan etsin kaikkia mahdollisia biisejä, joita vain pystyi laulamaan ja etenkin suomenkielisiä duettoja. Tämä oli siihen tarkoitukseen täydellinen. Kiva melodia, helppo laulaa ja vielä sellaiset sanat, jotka ala-asteelainenkin pystyi ymmärtämään -ainakin omalla tavallaan. Otin hiuslakkapullon käteen, laitoin kimalleviirut poskiin, käänsin volat kaakkoon ja kuvittelin salskean miespuolisen laulajan (en tuolloin tiennyt, miltä Frederik näytti) seurakseni lavaa toimittavalle huoneeni matolle. Kyllä siinä silloin oli fiilistä kerrassaan.

Kavereiden kanssa, kun joskus leikittiin pop-tähtiä, niin tämä biisi ei koskaan eksynyt niille keikoille mukaan. Heh, miksiköhän?

Ja kun näin tuon musavideon ekaa kertaa, niin silmät tapin päässä katsoin noita ihania kimalteita ja höyheniä. Nyt lähinnä naurattaa, koska ei tässä tohdi itkemäänkään rueta. Kaikillahan sitä toki on näitä lapsuusajan suosikkeja, jotka myöhemmin eivät aina välttämättä kestäisi päivänvaloa. Mainittakoon, että biisin hohto himmeni aikasten nopeasti ja nykyään tämä ei tosiaan löydy soittolistoilta (joskin se Rantarockin cd on kyllä edelleen tallessa).

Sen enempiä lätisemättä, hyvät naiset ja herrat, Mascara ja Frederik johdattelevat teidät junttidiskomeininkeihin tai mihin ikinä haluattekaan matkustaa näiden sävelien siivittäminä.


p.s. Täytyy kai mainita, että suosikkini noista Mascaran naisista oli tuo ruskeatukkainen, jonka taiteilijanimi ei kyllä millään muistu mieleen. Tykkäsin hänen rouheasta laulusaundistaan ja pitkistä hiuksista. Oivoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.