tiistai 24. kesäkuuta 2014

Agnetha Fältskog: Eyes of a woman (1985)

Ajattelinpa tässä, että otan nyt silloin tällöin sokkona jonkun levyn levyhyllystäni, kuuntelen sen läpi ja
kirjoittelen niitä fiiliksiä, mitä siitä sillä hetkellä tulee. Muutamalla sanalla tai pidemmälti, jos sanottavaa löytyy.

 Ensimmäisenä sormiini sattui Agnetha Fältskogin Eyes of a woman, soololevy vuodelta 1985. Abban jälkeisistä soololevyistä tämä ei ole suurin suosikkini, vaikka monta hyvää biisiä löytyykin. Kokonaisuutena ei mielestäni mieleenjäävin, mutta kun paneutuu biiseihin yksi kerrallaan, löytää lähes jokaisesta jotakin.

Agnethalla on niin kaunis ääni, että vähän tasapaksumpikin biisi kuulostaa upealta. Nimibiisissä on loistavat sanat ja ne pistävät ainakin allekirjoittaneen ajattelemaan. "I gave her all the reasons for being in despair. She said that those explanations won't get you anywhere."

 Just one heart on söpö biisi ja tykkään erityisesti kertosäkeestä, jossa on svengiä. Agnethan ääni kuulostaa siinä aivan enkeliltä.

I won't let you go on ollut suosikkini ensikuulemalta asti, jossa sekä biisin tarina, melodia ja koko kokonaisuus kohtavaat loistavasti. The angels cry on puolestaan vaatinut aika paljon sulattelua eikä monista kuuntelukerroista huolimatta oikein vieläkään aukene kunnolla. Agnetha kuulostaa tässä enemmänkin tylsistyneeltä eikä niinkään särkyneiden sydänten kuningattarelta, jossa hän on omimmillaan. En jaksa oikein sisäistää tämmöistä "enkelit itkevät aina, kun sinä lähdet"-teemaa.

 Click track onneksi pelastaa tuon edellisen biisin aiheuttaman pienen notkahduksen. Tähän sopisi hyvin sellainen musiikkivideo, jossa Agnetha kävelee pitkin pimeitä katuja ja ohittaa aina välillä avoinna olevan yökerhon. Ja luonnollisesti välillä astelisi vastaan joku mies hienossa puvussa, joka sitten livahtaa yökerhoon lähes huomaamatta. 

 Save me ja I won't be leaving you  kuuluvat myöskin suosikkeihini tältä levyltä. Niissä tunteet tulevat vahvasti esille ja taustat vahvistavat biisin tarinaa ja tunnelmaa. Save me on hiljaista ääneen huudettua epätoivoa ja I won't be leaving you vakuuttaa, että tulevaisuutta on vielä. We move as one on herkkä ja juuri sellainen biisi, jonka musiikkivideon näkee silmiensä edessä samalla, kun biisi soi.

 We should be together ja I keep turning off lights -biisit olen skipannut lähes joka kerta, joista viimeksi mainittu on vaihtelevasti plussan puolella. Jotain vähän yllättävämpää tekstiä olisi kaivannut.

Agnetha ei mielestäni pääse käyttämään ääntään tällä levyllä niin laajasti kuin rahkeita olisi eikä myöskään tulkitsemaan tekstejä erityisen monipuolisesti, sillä mielestäni suurimmat miinukset tällä albumilla ovat juuri kappaleiden teksteissä. Biisit eivät ole huonoja, ja paljon loistaviakin hetkiä löytyy. Kokonaisuus on yhteneväinen ja jättää kyllä ihan hyvän fiiliksen huolimatta siitä, että suurempaa euforiaa ei pääse kokemaan.

Kuuntele: I won't let you go, We move as one, Click track 
Skippaa: I keep turning off lights, We should be together

1 kommentti:

  1. Itse pidän tästä levystä vaikka se toki ei ei täydellinen kokonaisuus olekaan. One Way Love on levyltä oma suosikkini.

    VastaaPoista

.