lauantai 17. toukokuuta 2014

Justin Timberlake @ Hartwall-areena 12.5.2014

Justin Timberlake esiintyi ensimmäistä kertaa Suomessa Helsingin Hartwall-areenalla 12.5.2014 The 20/20 Experience-kiertueen tiimoilta.
justin-timberlake-helsinki
Sanoin joskus vuosia sitten, että jos Justin ikinä tulee Suomeen, niin minä menen paikalle. Niinpä sitten Justin tuli ja lipunkin sain alkuhankaluuksien jälkeen. Varausjärjestelmässä oli jotain vikaa (=ruuhkaa) ja näytti siltä, että lippu jää saamatta, kun kenttäpaikkoja ei muka ollut. Lopulta onnistuin saamaan Early entry-lipun, vaikka tarkoitus oli ostaa vain tavallinen permantopaikka. Totesin kuitenkin, että parempi olla edes joku lippu plakkarissa. Early entry-pakettiinhan sisältyi aikaisempi sisäänpääsy permannolle, kiertuelahja ja -laminaatti.

Justin Timberlake VIP, Ticket, present Miinuspisteitä tulee kyllä siitä, että vaikka olikin tuo Early entry eli aikaisempi sisäänpääsyoikeus, niin tuota aluetta ei oltu mitenkään rajattu vaan myös tavallisen permantolipun ostajat pystyivät ryysimään eturiviin. Vaikka toki ei tarvinnut jonottaa niin kauan kuin peruslipulla, niin kyllähän tuosta ylimääräisen maksamisesta katosi vähän tuo idea, kun loppujen lopuksi kuka tahansa pystyi tunkemaan mihin tahansa. No, onneksi itse kuitenkin ehdin saamaan eturivin paikan, joten se luonnollisesti lievensi tuota pientä ketutusta. DJ lämmitteli yleisöä reilun tunnin verran, jonka jälkeen oli vielä viimeistä hienosäätöä ja vajaa 10 minuuttia myöhässä Justin pääsi aloittamaan.

Kun valot vaihtuivat tunnelmallisempiin, yleisö toivotti raikuvan huutomyrskyn saattelemana popin prinssin tervetulleeksi Suomeen, ja keikka polkaistiin käyntiin Pusher love girl-biisillä. Fiilis oli taivaissa jo kun Justinin varjo näkyi lavalla ja sen jälkeen mentiin vain korkeammalle ja korkeammalle.

Ihan en tarkkaan muista minkä biisin jälkeen Justin jäi lavalle seisomaan ja katsomaan yleisöä, niin yleisö huusi, hurrasi, taputti käsiään ja tömisteli jalkojaan. Justin näytti aidosti vaikuttuneelta tuosta reaktiosta (katselin ympäri areenaa ja hymyili) ja sanoikin, ettei hän osaa teille muuta tuohon vastata kuin "I love you".

Vaikkein ihan kaikkien biisien sanoja ulkoa osannutkaan, tunsin silti jokaisen ja meno pysyi huipussaan koko konsertin ajan. Videoita katsomalla on tullut selväksi, että Justin on erittäin lahjakas tanssimaan, mutta nyt kun hän tanssi suoraan nenäni edessä, niin kokemus oli luonnollisesti aivan toista luokkaa. Oli huikaisevaa katsoa, miten koreografiat oli huolella suunniteltu, tanssijat elävöittivät show'ta ja Justin oli illan kirkkain tähti. The Tennessee Kids -orkesterilla näytti olleen äärimmäisen hyvä meininki päällä: hymy oli herkässä ja omalta osaltaan viittoilivat yleisöä mukaan yhteiseen ilonpitoon. Jengi ei kyllä juurikaan kehotuksia tarvinnut, sillä jopa istumakatsoimoissa ihmiset seisoivat ja tanssivat! Kovin usein en ainakaan itse ole päässyt moista ilmiötä todistamaan. Yleensähän kentällä on parempi meno ja olen ollut keikoilla, jossa keikan aluksi olemme yrittäneet kentältä lähettää aaltoja, taputtaa ja muuten saada istuvia mukaan, mutta siellä ollaan vain istuttu tatteina tunkiolla.

justin-timberlake-helsinki 197 Tunnel vision ei kuulunut suosikkeihin, kun kuulin sen albumilta ensimmäistä kertaa, mutta liveversiona biisiin sai uuden lähetysmistavan ja nyt se jää helposti päähän pyörimään. Huippukohtia on vaikea nimetä, sillä koko konsertti oli yhtä suurta huippua suurien hittien, muutaman coverin ja vähemmän tunnettujenkin biisien siivillä.

Señorita-biisissä luonnollisesti päästettiin taas yleisö laulamaan ja kyllähän se hienolta kuulosti. Biisi onkin debyyttialbumin suosikkejani.

Puolessa välissä konserttia lavan yksi osa siirtyi salin takaosaan ja näin myös siellä istuvat saivat mahdollisuuden nähdä Justinin läheltä ja osaa mies jopa kättelikin.

justin-timberlake-helsinki 130 Toiseksi viimeisenä kuultiin allekirjoitaneen yksi suurimmista suosikkibiiseistä, nimittäin Sexyback. Sovitus kunnon soittajineen nosti kipaleen uusiin korkeuksiin ja jokainen tahti tuntui kasvattavan biisin positiivista fiilistä entisestään. Ja onhan se Justin todella hot! (Mainittakoon, että pari yötä myöhemmin näin unta, että olisin ollut Justinin kanssa treffeillä Lintsillä. :) )

Keikan päätti yhteislauluksi muodostunut Mirrors-hitti. Aivan mahtavaa oli kuulla, miten yleisö jaksoi vielä keikan päätteeksi laulaa biisin tahdissa ja jälleen myrskyävin aplodein saattaa konsertin päätökseen. Saman tien kun Justin oli laskeutunut lavan syvyyksiin, palasi areenaan normaali valaistus ja tuntui kuin taikamatto olisi laskeutunut maan pinnalle aivan liian nopealla vauhdilla. Herätys todellisuuteen oli raaka ja yllättävä, sillä Justin oli saanut täysin ajan ja paikan katoamaan. Sitten pitikin massan mukana siirtyä pois kentältä ja narikkaan. Vasta kävellessäni Pasilan asemalle, sain aikaa sisäistää edellisen kaksi- ja puolituntisen. Ympärilläni kävelevät ihmiset ylistivät Justinia, osa jopa huokaillen, ja aikoivat kertoa illan kulusta ystävilleen ja "spämmätä" Facebookin News feediä. Aihetta toki olikin, sillä Justin on lahjakas viihdyttäjä ja ihmettelenpä suuresti, jos joku lähti keikalta muu kuin hymy huulillaan. Tästä sai taas rutkasti energiaa arkeen ja täydellisempääkin täydellisemmän aloituksen kesälle.


justin-timberlake-helsinki 079


justin-timberlake-helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.